Zeci de gorjeni își pun casele la dispoziția refugiaților

51 de persoane au transmis toate detaliile punerii la dispoziție a locuințelor pentru refugiații ucraineni, anunță deputatul USR Gorj, Radu Miruță. Acestea sunt din Tg Jiu, Motru, Novaci, Săcelu, Crasna, Bălești, Drăguțești.

“Aceste detalii au fost validate și sunt transmise centralizat autorităților naționale. Am asistat la câteva convorbiri telefonice ale colegului responsabil cu cei care și-au lăsat datele, iar la întrebarea “cât timp puteți pune la dispoziție locația?”, cele mai multe raspunsuri au fost: “cât este nevoie””, a mai precizat Miruță.

Și Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu poate pune la dispoziție locuri de cazare pentru circa 100 de refugiați ucraineni.

Rectorul Sorin Purec spune că încă n-au existat solicitări, dar UCB se alătură celorlalte universități din țară care și-au exprimat solidaritatea și vor să-i sprijine pe refugiați.  

Guvernul României a pus la dispoziție o platformă pe care se pot înscrie persoanele care vor să doneze pentru Ucraina.  

La nivelul Cancelariei Prim-Ministrului funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că oricine dorește să doneze poate intra pe platforma respectivă și să menționeze acolo sprijinul pe care dorește să-l acorde.

Vizualizări: 1,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: