Zeci de însoțitori ai persoanelor cu handicap nu și-au primit banii

Zeci de însoțitori ai persoanelor cu handicap dintr-o localitate din Gorj au de suferit, tocmai pentru că nu și-au primit banii de la primărie. Este vorba despre Primăria Roșia de Amaradia, acolo unde cei 57 de însoțitori nu și-au mai luat indemnizațiile de o lună și asta după ce instituția se confruntă cu probleme legate de buget.

Bugetul primăriilor din județul Gorj este tot mai mic, iar edilii așteaptă o nouă rectificare bugetară mai ceva ca pe pâine caldă. Sunt primari care nu au reușit să plătească însoțitorii persoanelor cu handicap, tocmai pentru că vistieria unității este aproape goală.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că are restanță la această plată de o lună, iar până pe data de 13 decembrie  se așteaptă ca guvernul să facă o rectificare.

”Cu bugetul stăm foarte rău. Suntem restanți cu o lună la plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap. Așteptăm să fie făcută rectificarea, tocmai pentru a achita aceste datorii. La Roșia de Amaradia avem 57 și sper să fie primite aceste sume înainte de sărbătorile de iarnă. Toți au nevoie de alimente, medicamente, etc. De pe data de 13 noiembrie nu am putut da acești bani, iar pe 13 decembrie ar însemna a doua lună, dar sper ca lucrurile să intre în normalitate și banii să vină”, a spus Liviu Cotojman.

Probleme cu banii are și primarul din Telești, Romulus Bâldea: ”Toată lumea speră la o rectificare. Noi, cei care depindem numai de bugetul de stat, așteptăm. Ne trebuie bani să mai rezolvăm din problemele comunității. La însoțitorii persoanelor cu handicap avem o problemă. Trebuie să căutăm soluții, oamenii trebuie să își ia banii. Sperăm să nu ajungem la o amânare cu o lună”, a afirmat primarul Bâldea.

Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: