O nouă amendă pentru depozitul ecologic din Târgu Jiu

Depozitul ecologic de deșeuri din municipiul Târgu Jiu a mai încasat o amendă din partea Gărzii de Mediu Gorj. Angajații instituției au aplicat o sancțiune în valoare de 100.000 lei, în urma neregulilor constatate.

Directorul Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, spune că au fost constatate mai multe nereguli: ”Am finalizat un control într-o echipă mixtă. Am invitat în Gorj oameni cu experiență care au controlat și alte gropi de gunoi din țară. În urma controalelor, au fost constatate și alte nereguli care s-au perpetuat la această groapă de gunoi. Controlul s-a finalizat cu un amplu program de măsuri, în exclusivitate pentru combaterea mirosului. Am aplicat și o amendă în valoare de 100.000 de lei”, a spus Gheorghe Sanda.

Tot directorul de la Garda de Mediu Gorj a mai afirmat că își dorește mai multă implicare și a altor instituții care au atribuții pe combaterea mirosului: ”Nu pot să asigur populația decât că vom face tot ce ne stă în putință și vom aplica legea. Ne-am dori o implicare și din partea altor instituții care au atribuții clare pe combaterea mirosului. Mă refer la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Vom încerca să constrângem operatorul acestui depozit să facă ceea ce trebuie pentru combaterea mirosului”, a mai afirmat Sanda.

Interesant este că, din punct de vedere al Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, mirosul generat de depozitul ecologic este în limitele admise. “Rezultatele monitorizărilor au indicat faptul că atât concentrațiile pentru indicatorul amoniac cât și cele pentru hidrogen sulfurat au fost sub concentrația maximă admisă de 0,3 mg/m3, respectiv sub limita de detecție a aparatului din dotare pentru hidrogen sulfurat”, a transmis APM Gorj acum câteva zile.

Vizualizări: 1,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: