Zeci de mașini vandalizate. "Au băgat cuțitul și șurubelnițele în roți"

Peste 40 de mașini au fost vandalizate la Rovinari două nopți la rând. Doi copii de 10 și 12 ani au spart cauciucurile de la mai multe autoturisme parcate. A fost pusă pe butuci și o mașină a Poliției Locale din oraș.
Primele lovituri s-au dat în noaptea de 30 decembrie și au continuat până de Revelion. "Am văzut copiii. Dădeau ocol la mașini. Eu am crezut că voiau să-și facă nevoile, dar apoi au scos cuțitele și au spart roțile. Am ieșit pe geam și am țipat la ei și au fugit. Dacă nu aș fi ieșit, cred că le tăiau pe toate din parcare", a spus un localnic.
Toată suflarea din oraș știe de stricăciunile făcute de cei doi copii. "Și pe a preotului au distrus-o. Și era mașină scumpă. I-au tăiat toate cauciucurile. Nu urmăreau ceva anume, numai să se distreze. Nu i-a supărat nimeni. Numai într-o singură parcare au distrus vreo 15. Am auzit că în tot orașul ar fi 45", a spus un alt bărbat.

"Sunt un pericol. Cum să iasă copiii din casă cu un cuțit? Să nu-i vadă nimeni? Mâine, poimâine, îl înfige în tine pe stradă. Și chiar la noi în oraș, unde e atâta Poliție, sunt paznici", a mai spus o femeie.

Plângeri la poliție
La Poliție, au ajuns până acum 12 proprietari de mașini care s-au plâns de pagube. Fiind minori, copiii nu vor fi trași la răspundere, dar părinții ar putea să plătească pagubele. "La Poliția Orașului Rovinari, au fost înregistrate 12 plângeri privind săvârșirea infracțiunii de distrugere. Autorii au fost identificați de polițiști. Este vorba de doi minori de 10, respectiv 12 ani", a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Copiii au fost chemați la audieri împreună cu părinții,  care în final vor răspunde pentru pagubele produse de cei doi băieți.

Galerie foto




Vizualizări: 3,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: