Zeci de mii de măști pentru alegătorii din Gorj

Zeci de mii de măști de protecție și mii de litri de dezinfectant au ajuns în județul Gorj. Toate acestea sunt distribuite în secțiile de votare, tocmai pentru a evita răspândirea coronavirusului în ziua alegerilor.

Distribuirea acestora a început, vineri dimineața, iar fiecare secție de vot va fi dotată cu toate materialele de protecție, atât pentru membri, cât și pentru votanți.

Subprefectul de Gorj, Virgil Drăgușin, spune că este vorba despre 72.000 de măști și peste 3.600 de litri de dezinfectant. ”Suntem în plin proces de organizare a alegerilor pentru autoritățile publice locale din data de 27 septembrie. Astăzi am început cu distribuirea materialelor de protecție sanitară, având în vedere faptul că ne aflăm în plină criză sanitară. Pentru fiecare secție de vot vor fi distribuite măști, mănuși, dezinfectanți pentru suprafețe și pentru mâini. Am luat decizia ca aceste materiale să fie date unităților administrativ teritoriale, ca la rândul lor în funcție de numărul secțiilor de vot și de cel al alegătorilor se să facă distribuția către acestea. Este vorba despre 72 de mii de măști de protecție, o cantitate de 3.600 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și o mie de litri dezinfectant pentru mâini. Mâine vor fi distribuite și mănușile, fiind vorba despre peste 31.000 de perechi de mănuși”, a spus Virgil Drăgușin, subprefectul de Gorj.

Sâmbătă, 26 septembrie, toate buletinele de vor fi împărțite către fiecare primărie în parte. La Gorj au ajuns peste 1 milion de buletine de vot.

Vizualizări: 1,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: