Zeci de mineri din Gorj intră în greva foamei

Protestele minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia par că nu se sfârșesc. Pe lângă pichetările din Piața Prefecturii din Târgu Jiu, un sindicalist amenință cu greva foamei în fața Ministerului Muncii. Protestul ar urma să aibă loc începând de săptămâna viitoare.

Sindicalistul din cadrul companiei energetice, Nicu Bunoaica, spune că va pleca săptămâna viitoare în Capitală cu alți colegi, chiar în fața Ministerului Muncii, acolo unde o să intre în greva foamei.

Salariații CE Oltenia spun că nu opresc manifestațiile de acest gen, decât atunci când va fi aplicată legea 197/2021. Noi proteste se anunță miercuri și vineri în Piața Prefecturii.

”Va fi un program. Ne-am hotărât. Miercuri și vineri vor fi proteste la Prefectura din Târgu Jiu, iar de luni mergem la Ministerul Muncii. Vom fi 20 de mineri în greva foamei în fața ministerului. Chiar dacă nu mai este ministru, nu contează, vrem demersuri. Să ne pună legea în aplicare. Am hotărât să stăm în greva foamei cel puțin trei zile, poate și mai mult. O să mă duc și la protestele de la Târgu Jiu, o să mă amuz acolo. Vor fi lideri de sindicat mari și cei din linia a doua, acei oameni care taie frunze la câini”, a spus Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.

Sindicalistul a amenințat că va depune și plângeri penale împotriva liderilor sindicali și directorilor din cadrul CEO. ”Voi face plângeri penale directoratului și liderilor de sindicat care trebuiau să se ocupe de trecerea noastră în condiții speciale. Nu au făcut nimic. Abia acum Ministerul Muncii a solicitat Ministerului Energiei prin entitățile care beneficiază. Luna aceasta noi suntem privați de grupa specială. Noi trebuie să avem un spor mai mare. Eu sunt sigur că luna aceasta nu vom vedea nimic. Voi face plângeri penale celor care sunt răspunzători”, a mai declarat Bunoaica.

În urmă cu o săptămână, peste 300 de mineri din cele patru mari federații sindicale au fost prezenți în centrul Târgu Jiului pentru a-și cere dreptul.

Vizualizări: 5,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: