Mitrescu: Vîlceanu ne-a mințit. Nu există nicio circulară!

Liderii federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia l-au contactat telefonic pe șeful Casei Naționale de Pensii, pentru a afla exact ce conține circulara referitoare la aplicarea Legii 197/2021.

Președintele PNL Gorj, ministrul Dan Vîlceanu, le-a spus duminică liderilor sindicali că există această circulară, prin care perioada lucrată de mineri și energeticieni înainte de 2001 va fi asimilată grupei I de muncă.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că liderii sindicali au făcut rost de numărul de telefon al șefului Casei de Pensii și au aflat că nu există și nici nu va exista o astfel de circulară. “Ne-a mințit! Nu ne vine să credem. Șeful Casei de Pensii ne-a spus clar că nu poate face el asta printr-o circulară și că a fost o discuție în sensul unei ordonanțe de urgență prin care să fie asimilată perioada de dinainte de 2001 condițiilor speciale”, a spus Mitrescu.

Acesta spune că Vîlceanu a fost întrebat de mai multe ori la ședință dacă este sigur de faptul că nu este nevoie de ordonanță. “Numai eu l-am întrebat de două ori, dar l-au mai întrebat și alți colegi. A spus că este o chestiune tehnică, rezolvată prin acea circulară. Pur și simplu ne-a mințit în față”, a mai spus Mitrescu.

La ora 16.00 va fi un nou protest la Târgu Jiu al minerilor și energeticienilor, organizat de federațiile sindicale, numărul de participanți fiind limitat la o sută, din cauză că municipiul a intrat în scenariul roșu.

Vizualizări: 5,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: