Zeci de pietoni amendați de polițiști într-o singură zi

Zeci de pietoni și șoferi au fost amendați într-o singură zi de polițiștii gorjeni. Acțiunea a vizat combaterea indisciplinei pietonilor. De asemenea, și șoferii care nu le acordă pietonilor prioritate au fost trași pe dreapta. În cadrul acțiunii, cinci șoferi au rămas pietoni.

La data de 27 ianuarie, polițiștii gorjeni au acționat pe raza județului pentru combaterea indisciplinei pietonilor şi a neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, ocazie cu care au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.300 lei.

Din totalul de 82 de sancțiuni, 77 au fost aplicate pietonilor, două au fost aplicate conducătorilor auto pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, iar celelalte 3 pentru alte abateri comise de șoferi, transmite IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au reținut 5 de permise de conducere, două dintre acestea pentru neacordarea priorității de trecere pentru pietoni.

De precizat este faptul că, în cazul accidentelor rutiere cu pietoni implicați, principala cauză generatoare este reprezentată de indisciplina acestora în momentul traversării drumului public, mai arată Poliția.

Vizualizări: 2,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: