Stres, panică și autorități puse pe jar. Un copil de 14 ani a anunțat că este o bombă în școală!

O alarmă falsă la o școală din Târgu Jiu a pus pe jar autoritățile, părinții, elevii, dar și profesorii. În jurul orei 10:00, un apel la 112 anunța faptul că la Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu este o bombă. Imediat elevii au fost evacuați din unitatea școlară, iar câțiva părinți au primit telefon să vină pentru a-și lua micuții acasă.

”Am văzut mașinile și am venit imediat. Nu știu nimic. Nu se mai fac ore. Am venit să o iau pe cea mică. Ne-au sunat de la școală. Ni s-a spus să venim imediat că este o bombă la școală(...) Nu stau cu teamă, dar am venit repede să iau copilul. Sunt tot felul de oameni, psihopați”, au spus câțiva părinți.

Directorul Școlii Gimnaziale ”Ecaterina Teodoroiu”, Livia Zamfir, spune că elevii erau la ore în momentul în care polițiștii au venit să evacueze clădirea. ”Eram în timpul orelor. Au venit echipajele de poliție și ne-au spus că în scoală este o bombă. Eu le-am spus că este liniște. Este protocolul lor să ne scoată din școală, asta este. I-am dus la Țigarete în săli cu căldură, iar apoi le-am dat drumul acasă până se verifică situația. Sunt copii sau probabil care nu au ce face și sună. Nu era nimic suspect, la noi era liniște. Sunt în jur de 300 de elevi cu totul. Copiii nu au stat în frig, au stat la căldură”, a spus directorul școlii.

După mai multe ore de verificări s-a constatat faptul că apelul a fost unul fals, iar acum se caută persoana care a pus autoritățile pe jar.

actualizare: Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au continuat activitățile investigative în cauza privind sesizarea de amenințare cu bombă în incinta Școlii Nr. 2, de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, ocazie cu care au identificat persoana care a semnalat fapte ireale la numărul unic de urgență 112, ca fiind un tânăr, de 14 ani, din localitate.

Cercetările se continuă într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Vizualizări: 3,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: