Zeci de şcoli fără autorizație de la pompieri

Circa 100 de şcoli din judeţul Gorj nu au autorizaţie de securitate în caz de incendiu. Cei mai mulţi directori au înaintat deja documentele pentru a intra în legalitate, iar unele şcoli au şi primit autorizaţia pompierilor. În unităţile de învăţământ unde nu există această autorizaţie, directorul răspunde pentru siguranţa elevilor.

„La nivelul judeţului Gorj, necesită autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 128 de unităţi de învăţământ. Dintre acestea, 51 au depus documentele şi vor primi autorizaţie, iar alte 77 nu deţin acest aviz. Sunt unităţi şcolare pentru care au fost înaintate documentele necesare, urmând să se stabilească dacă întrunesc condiţiile pentru a fi avizate înainte de debutul noului an şcolar”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Deşi unităţile neautorizate reprezintă un pericol pentru securitatea elevilor şi a profesorilor, legea nu permite sistarea activităţii în clădirile şcolare neautorizate de către pompieri. În plus, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, i-a sfătuit pe părinţi să nu-şi lase copiii să meargă la o şcoală neautorizată. Pentru că nu există timp, bani ori poate chiar nici interes pentru remedierea problemelor, şcolile vor funcţiona tot aşa şi în viitorul an şcolar.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: