Şcoala ar putea începe fără profesori. „Ne-au minţit!”

Dascălii din judeţul Gorj iau în serios propunerea sindicatelor de a boicota începerea anului şcolar. Profesorii sunt extrem de nemulţumiţi că legea salarizării unitare nu s-a aplicat şi pentru ei, aşa că se gândesc serios să nu mai participe la ore, începând cu anul şcolar 2017-2018. Decizia finală se ia săptămâna viitoare, la Bucureşti, într-o întâlnire cu toate grupurile sindicale.

Supărare extrem de mare în rândurile dascălilor gorjeni. Constantin Huică, liderul Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, spune că profesorii sunt chitiţi să boicoteze începerea anului şcolar, nemulţumiţi fiind de faptul că guvernanţii nu şi-au respectat promisiunile din campania electorală. „Suntem aproape hotărâţi să nu participăm la festivităţile de deschidere a anului şcolar unde vin toţi oficialii, iar noi să aplaudăm nişte oameni care ne-au minţit, care au promis în campanie tot felul de beneficii pentru lucrătorii din învăţământ, că învăţământul va fi atractiv, iar în final, când a fost să aprobe legea salarizării, legea a început să se aplice cu ei, cu parlamentarii, cu aleşii locali, iar profesorii au rămas la coadă”, a declarat Constantin Huică, lider de sindicat.

Semnături

Profesorii gorjeni şi-au manifestat nemulţumirile încă din iunie, când mai bine din jumătate dintre ei au semnat tabele pentru declanşarea grevei generale în învăţământ. Sindicalistul Huică este convins că dascălii nu vor mai accepta să fie umiliţi de guvernanţi. „Toată lumea, toţi profesorii spun că vor face ce hotărâm la nivel naţional. Dacă iau în calcul semnăturile care ne-au fost trimise la sfârşitul anului şcolar, adică 55%, mă pot aştepta să fie o blocare. Cert este că nu vom participa la festivităţile de deschidere a anului şcolar, asta mai mult ca sigur vom face”, a declarat Constantin Huică, lider de sindicat. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: