Pompierii simulează astăzi un accident feroviar pe Defileul Jiului

Un exerciţiu de amploare va avea loc pe Defileul Jiului, la hotarul cu judeţul Hunedoara. Pompierii gorjeni vor simula un accident feroviar grav pentru a-şi testa îndemânarea în cazul producerii unui asemenea incident. În exerciţiu va fi angrenată şi noua autospecială de lucru la înălţime din dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, dar şi elicopterul SMURD al ISU Dolj.

Autospeciala pentru lucru la înălţime a fost achiziţionată prin Programul Operaţional Regional. Costul de achiziţie este de circa 200.000 euro. 2% din sumă a fost suportată de Consiliul Judeţean, Guvernul României a contribuit cu 13%, restul fiind fonduri UE. “Actualul mijloc de intervenţie este unic în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă datorită faptului că este comandată electro-hidraulic. Permite intervenţia la clădiri de 10 etaje, precum şi la Hotelul Gorj care este cea mai înaltă clădire din judeţul Gorj. Braţul telescopic se poate întinde până la 48 de metri pe secundă, la viteza vântului mai mică de 12m/s. De asemenea, permite să transporte simultan 5 persoane”, a declarat inspector şef al ISU Gorj, Liviu Dumitraşcu. 

Astăzi, pe Defileul Jiului, pompierii gorjeni vor simula producerea unui accident pe calea ferată. Cu acest prilej va fi inaugurată noua autospecială intrată în dotarea ISU Gorj. “Cu ocazia activităţilor dedicate Zilei Pompierilor din România, joi, începând cu ora 10, pe Defileul Jiului, vom avea un exerciţiu complex cu tema: gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul producerii unui accident feroviar. La acest exerciţiu vor participa pe lângă echipajele ISU Gorj, echipaje de la ISU Dolj şi Hunedoara, elicopterul SMURD de la ISU Dolj şi alte instituţii care au rol de a gestiona un astfel de timp de risc”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: