Ocol de 12 kilometri până la şcoală. Ce soluţii au autorităţile!

Câteva zeci de elevi din comuna Albeni vor face un ocol de 12 km pentru a putea ajunge la şcoală. Din cauză că vara trecută un pod a fost rupt de viitură, şcolarii vor trebui să urmeze un alt traseu decât cel iniţial. Pentru ca elevii să poată ajunge cât mai repede la clase, autorităţile judeţene au mai alocat primăriei un microbuz şcolar. Autorităţile locale iau în calcul şi decalarea orarului şcolar cu o oră, astfel încât toţi elevii din comună să fie aduşi la şcoală la timp.

Podul de la Albeni, afectat grav în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie, a fost demolat complet, astfel încât să poată fi construit un altul de la zero. Lucrările de construcţie nu au fost demarate şi se estimează că abia la finalul anului noul pod va deveni funcţional. De acest pod depind şi circa 90 de elevi din comună, care începând cu 15 septembrie vor trebui să facă un ocol pentru a putea ajunge la şcoală. Dacă până acum se putea merge pe drumul judeţean, acum traseul va fi Albeni-Câmpu Mare-Bengeşti-Mirosloveni-Şcoală Albeni.

Autorităţile locale spun că, împreună cu autorităţile judeţene şi cu responsabilii de învăţământul gorjean, au găsit cea mai bună soluţie astfel încât şcolarii să ajungă la clase în condiţii bune şi într-un timp cât mai scurt. Un microbuz din cele 10 microbuze şcolare noi trimise de Ministerul Dezvoltării va ajunge la Albeni. „În urma discuţiilor de marţi pe care le-am avut cu domnul preşedinte Ion Călinoiu şi cu domnul inspector general, Ion Işfan, din multitudinea de soluţii am găsit una care este cea mai practică, ne-a fost repartizat încă un microbuz şi, cu cel existent al nostru, cu două transporturi de dimineaţă, asigurăm prezenţa şi deschidem anul şcolar în condiţii normale. Un număr de 85 de elevi din Albeni şi Rudărie vor ocoli în jur de 12 km”, a declarat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni.

Programul şcolar ar putea fi decalat

Autorităţile locale spun că în prezent lucrează la programul de transport al elevilor pe ruta ocolitoare şi iau în calcul decalarea orarului şcolar cu cel mult o oră, pentru ca toţi elevii din comună să ajungă la clase la timp, chiar şi cei care nu depind de podul avariat, circa 200, pentru că şi ei trebuie transportaţi la şcoală.

Noul pod, reconstruit până în decembrie

Administraţia locală a primit 9 milioane de lei ajutor de la Guvern pentru reconstruirea podului distrus de ape. Autorităţile locale spun că peste câteva zile vor începe lucrările de construcţie şi că au primit promisiuni că până la sfârşitul acestui an noul pod va deveni funcţional. „Am primit promisiuni că podul va fi reconstruit până în decembrie. M-a asigurat domnul preşedinte Călinoiu. Podul a fost demolat în întregime într-o perioadă foarte scurtă şi sperăm că şi reconstruirea lui se va desfăşura tot într-o perioadă optimă”, a precizat primarul comunei Albeni. 

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: