Zeci de turiști blocați în cabane. Au intervenit jandarmii!

Zeci de turiști rămași fără curent și căldură în cabane din cauza viscolului au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Mai mulți jandarmi și polițiști din Horezu, Vâlcea, au intervenit să salveze 36 de turiști. Printre ei, și patru copii.

Intervenția a avut loc în zona vârfului Roman. Ninsoarea viscolită de ieri, temperaturile foarte scăzute, ceața și stratul de zăpadă consistent au blocat și au lăsat fără caldură, respectiv energie electrică, în două cabane, 36 de persoane, dintre care 32 adulți și 4 minori în zona vârfului Roman.

Două grupuri de turiști, în total 36 de oameni, au fost recuperați, luni, de jandarmii din Vâlcea. Turiștii au sunat la 112 și au anunțat că au rămas fără căldură și curent și au mașinile în nămeți.

„În ambele situații, turiștii au fost găsiți în stare bună și nu au avut nevoie de ingrijiri medicale. După ce au ajutat la deblocarea autoturismelor din zăpadă, jandarmii și polițiștii au condus turiștii de fiecare dată în siguranță până în orașul Horezu. Pentru evitarea acestor situații, Jandarmeria Vâlcea atrage din nou atenția cetățenilor care doresc să iși petreacă timpul liber la munte, să se intereseze asupra condițiilor meteo”, asupra traseului și să plece echipați adecvat, a fost mesajul jandarmilor.

Galerie foto





Vizualizări: 3,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: