Zi de 13 cu emoţii pentru Condescu şi Temelescu

Foştii boşi de la Pandurii, Marin Condescu şi Viorel Temelescu, află în cursul zilei de vineri dacă judecătorii Curţii de Apel Craiova vor pronunţa sau nu decizia finală în dosarul în care au fost judecaţi în ultimii ani. Chiar dacă e verdictul este aşteptat într-o zi de 13, fostul preşedinte al clubului de fotbal e convins că instanţa va lua decizia corectă şi va constata nevinovăţia sa. Tribunalul Olt l-a achitat, pe fond, deja de două din cele patru infracţiuni de care era acuzat, cea de spălare de bani şi delapidare. Pe parcursul procesului, acesta a dovedit nu doar că nu a luat bani de la club, ci că avea de primit şi o altă instanţă i-a recunoscut datorii de aproape un milion de euro pe care Pandurii le avea către el, decizia respectivă transformându-l pe Condescu în principalul creditor privat al clubului.

Fostul preşedinte a primit însă la Tribunalul Olt o condamnare cu suspendare pentru că ar fi falsificat trei contracte de cesiune de creanţă, pentru a face rost de bani cu care să ajute clubul într-unul din momentele sale dificile din punct de vedere financiar. Condescu a negat categoric orice astfel de fals, documentele din dosar arătând că el doar a semnat contractele pe care i le adusese fostul său adjunct de la club şi de la sindicate, Viorel Temelescu. Pe parcursul procesului, Temelescu a negat însă că ar fi avut vreo calitate oficială la club, deşi a fost vicepreşedinte. El a primit o condamnare cu suspendare de 2 ani şi 4 luni, cu un termen de supraveghere de 3 ani, în timp ce pentru Condescu pedeapsa de la Olt a fost de 3 ani cu un termen de încercare de 4 ani.

De-a lungul anchetei şi a procesului penal, fostul preşedinte a dat mereu asigurări că nimic din activitatea sa de la Pandurii nu a fost de natură ilegală, în prezent el fiind singura persoană din fosta conducere a clubului care se mai ocupă ca echipa să nu intre în faliment şi să reziste în Liga a II-a.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: