Zi națională fără paradă militară la Târgu Jiu

Ziua Națională a României va fi sărbătorită altfel în acest an. Oamenii nu vor mai avea parte de paradă militară, așa cum eram obișnuiți în fiecare an. Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au renunțat la paradă, rezumându-se doar la un mic eveniment la care nu pot participa mai mult de 100 de persoane, spune Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

”Manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României vor fi diferite față de anii trecuți. Evenimentul va începe la ora 12:00, în Piața Prefecturii și va presupune un ceremonial militar și religios restrâns, fără mult așteptata paradă militară și, din păcate, fără public. Potrivit legii, ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României pot fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane în municipiile reședință de județ, fără participarea publicului”, a spus Corina Belteu.

Belteu mai spune că evenimentul va începe cu intonarea imnului, iar prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol, va da citire mesajului premierului României. Mai apoi, un actor de la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” va recita o poezie patriotică, iar evenimentul se va încheia cu un scurt moment artistic oferit de Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”.  

Vizualizări: 1,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: