Credință vs. pandemie. Puțini enoriași la slujba de Sfântul Andrei

Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă, dar și pentru pentru milioane de creștini. Luni, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei. În fiecare an, dis de dimineață, oamenii luau cu asalt bisericile din țară, tocmai pentru a se ruga pentru ei și pentru cei dragi. Anul acesta totul pare să fie diferit.

Măsurile impuse de către autorități și teama de o posibilă contaminare îi țin pe oameni mai mult în casă. Chiar dacă în România este mare sărbătoare, populația nu s-a prea îngrămădit la biserică. De exemplu, la Biserica Sfinții Voievozi din centrul municipiului Târgu Jiu, numărul credincioșilor nu a fost prea mare. Din cauza acestei pandemii, slujbele au loc în aer liber, iar cum temperaturile au scăzut, gorjenii nu prea mai ies din case.

Cei prezenți la slujbă spun că s-au rugat pentru binele lor și al familiilor: ”Chiar dacă este frig, am venit să ne rugăm. Până la urmă cu asta rămânem, cu rugăciunea(...) Lumea se sperie de acest virus, dar nu trebuie să fugim de credință. Venim să ne rugăm. Purtăm mască și nu stăm lipiți unul de altul”.

Oamenii au purtat mască de protecție și au respectat distanțarea socială până la finalul momentului religios.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: