Ziua de 22 martie în istorie

În 1948 Regele Mihai I al Romaniei este primit la Casa Alba de presedintele american Harry Truman.

În 1965 aa propunerea lui I. Gh. Maurer, Plenara C.C. al P.M.R. îl alege în funcția de prim-secretar al acestui partid pe Nicolae Ceausescu. Bolnav de cancer, fostul dictator comunist Gheorghiu-Dej incetase din viata cu doua zile in urma.

În 2016 Atentatele teroriste din Bruxelles. La 22 martie 2016, doi kamikaze și-au detonat centurile explozive în terminalul aeroportului, ei fiind inițial însoțiți de un al treilea terorist care a fugit și a fost capturat două săptămâni mai târziu. Apoi, la ora locală 09:11, un alt jihadist a lansat un atac sinucigaș în stația de metrou Maelbeek. Atentatele au provocat 32 de morți și peste 320 de răniți.

Terorismul în Europa

Terorismul este sumă de acte criminale cu scopul de a intimida populația și de a obliga statele să se supună cererilor formulate de autorii acestor acte sau/și pentru a destabiliza structurile fundamentale politice, economice, constituționale sau sociale ale unei țări sau ale unei organizații internaționale.

Statele membre ale Uniunii Europene sunt angajate pe deplin să lupte împreună împotriva terorismului, inacest sens, Consiliul a adoptat în 2005 strategia UE de combatere a terorismului. UE depune eforturi în vederea combaterii capacității de planificare și de organizare a organizațiilor teroriste și a aducerii acestora în fața justiției.

UE cooperează pentru combaterea terorismului cu țări din Balcanii de Vest, Sahel, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Cornul Africii și America de Nord, precum și din Asia. Uniunea Europeană colaborează cu organizații internaționale, inclusiv cu ONU și cu Forumul mondial privind combaterea terorismului, și cu organizații regionale, cum ar fi Consiliul Europei, OSCE, Liga Statelor Arabe și Organizația de Cooperare Islamică.

Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: