Ingrijorarea primarilor. Primesc bani de investiții, dar cu cine le execută?

Urmează multe lucrări, iar pentru asta va fi nevoie de forță de muncă pe măsură. Este părerea autorităților din Gorj, care așteaptă cu nerăbdare banii pentru proiectele pe programul Anghel Saligy. Deși nu au primit niciun leu, grija lor este cu cine vor efectua proiectele menite să aducă bunăstare comunităților pe care le administrează.

Banii pe programul Anghel Saligy se lasă încă așteptați, dar autoritățile se gândesc la firmele care ar urma să execute lucrările. Va fi o criză a constructorilor, este de părere prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. 

„Într-adevăr, prețurile au crescut în această perioadă. Primarii pot să ajusteze prețurile, au pârghiile necesare să o facă. Eu mă gândesc că, de la începutul lui iulie, o să demareze proiectele pe Anghel Salingy și acolo am multe semne de întrebare. Vor fi foarte multe lucrări, să vedem cu cine le vom executa. Vom avea o criză a constructorilor! Nu avem forță de muncă și prețurile au explodat. Sunt lucrări executate cu muncitori din India și mă refer aici la centura Municipiului Târgu Jiu. Este o situația grea, o să vedem cum se va rezolva” , a transmis prefectul Iacobescu

Primarul din Bălănești și-a pus speranțe mari în programul Saligy. A depus trei proiecte menite să schimbe fața comunei. Acum, așteaptă banii necesari și un constructor serios, care să nu-i lase cu ochii în soare până când nu va termina lucrările. 

"Fiecare primar a depus proiecte pe acest program, rămâne de văzut când o sa primim și banii, astfel încât să ne putem apuca de treabă. Cât despre firme, sper că se vor înscrie la licitații doar acele firme care au convingerea că pot termina o lucrare și că o pot termina la termen, iar lucrul să fie bine făcut. Ne-am săturat de oameni neserioși!", a declarat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: