Ziua minerului, la Gorunul din Pieptani

Sindicatul „Lignitul” Oltenia, condus de Constantin Crețan, organizează și în acest an Ziua Minerului, în colaborare cu Primăria Cîlnic. Petrecerea cu mici și bere are loc în zăvoiul din satul Pieptani, lângă cariera Tismana II, în punctul „La Gorun”. O altă petrecere va fi în pădurea de la Cîrbești, de această dată în colaborare cu Primăria Drăguțești.

„Noi continuăm să sărbătorim Ziua Minerului, pe care mulți au uitat-o și nu vor să-și mai aducă aminte de ea, inclusiv liderii de sindicat, care au scos din calendar această zi”, a spus Crețan.

Liderul sindical atrage atenția asupra faptului că minerii sunt din ce în ce mai puțini, iar zonele Motru și Mătăsari au devenit unele foarte sărace, deși în perioada de vârf a mineritului erau bogate. Minerii nu mai au puterea de cumpărare de acum 15 ani, vinovați fiind considerați politicienii care s-au folosit de ei în campaniile electorale, iar apoi i-au uitat. „Activitatea minieră cunoaște un trend descendent, uneori accelerat de neputința și indolența politicienilor”, mai spune Crețan.

Liderul sindical face apel la agenții economici să vină cu ofertele lor la cele două serbări câmpenești la care sunt așteptați toți gorjenii, nu numai minerii și familiile lor. Petrecerile au loc în zilele de 19 și 20 august. „Terasele cu mici și bere, precum și parcul de distracții nu vor lipsi din peisaj, fiind organizate manifestații sportive și culturale”, arată comunicatul Sindicatului Lignitul.

Și managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a avut un mesaj pentru mineri de ziua lor. „Noroc Bun tuturor celor care, fără teamă de riscuri şi sacrificii, au ales meseria de miner – o activitate în care barierele nu sunt puţine, nici uşor de depăşit, dar rămân trecătoare în faţa cutezanţei şi stăruinţei zilnice ale oamenilor care lucrează în acest mediu incomod şi aspru, dar care reprezintă un real punct de sprijin al energeticii româneşti”, se arată în mesajul companiei.

Vizualizări: 3,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: