Ziua Muncii: Proteste în Europa, mici şi bere în România

Ziua Muncii a fost marcată în multe oraşe europene prin proteste faţă de măsurile de austeritate şi de concedieri, nu prin consumarea de mici şi bere, ca în România.

Zeci de mii de persoane au participat, miercuri, în numeroase ţări europene, la mitinguri organizate de Ziua internaţională a Muncii, oamenii denunţând austeritatea şi rata ridicată a şomajului, context în care Papa Francisc pledează pentru "dreptate socială" şi eliminarea "sclaviei" în ţări sarace.

În Grecia, Ziua internaţională a Muncii a fost marcată printr-o grevă generală şi prin proteste faţă de măsurile de austeritate la care au participat aproximativ 13.000 de persoane, în principal socialişti şi comunişti, la Atena şi Salonic. "Centrul" manifestaţiilor a fost Piaţa Syntagma din Atena, unde Frontul de Luptă al Muncitorilor (PAME), apropiat de Partidul Comunist (KKE), a reuşit să mobilizeze 4.000 de oameni.

Mii de persoane au defilat la Paris, la apelul formaţiunii populiste Frontul Naţional (FN). La miting a fost prezentă şi Marine Le Pen, liderul formaţiunii, care a declarat că Franţa este "închisă în tenebrele Europei".

Vezi unde au mai fost proteste pe www.mediafax.ro

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: