Raluca Drăguşin, înmormântată „la secret”

Tânăra de 19 ani din Tg-Jiu găsită înecată duminică dimineaţa în apele Jiului a fost înhumată ieri fără ca jurnaliştii să se poată apropia în vreun fel de cortegiul funerar.

Înhumarea a avut loc la Stoina, în localitatea natală a elevei de clasa a XII-a, rudele Ralucăi Drăguşin fiind „pornite” împotriva reprezentanţilor mass-media, după relatările din ultima vreme despre gestul de suicid al acesteia. Jurnaliştii au fost ţinuţi la distanţă chiar de către reprezentanţi ai Poliţiei, chemaţi la faţa locului de către sora Ralucăi, aceasta cerând îndepărtarea presei, deşi nici un ziarist nu ar fi încercat să discute cu ea în acele momente, ci doar să relateze despre ce se întâmplă. Cei prezenţi la Stoina nu au bocit-o pe fată, una dintre dorinţele acesteia fiind ca atunci când va fi dusă la cimitir să fie plânsă doar în suflet de către cei dragi.

Raluca Drăguşin a fost condusă pe ultimul drum de un număr destul de redus de persoane, la cum se vedea cortegiul funerar de la distanţă, în grupul respectiv existând şi colegi de şcoală ai acesteia, întreaga clasă a XII-a de la Colegiul Naţional Spiru Haret învoindu-se ieri pentru a merge la Stoina. De menţionat ar fi şi că la atitudinea de ieri a rudelor se adaugă secretomania colegilor de clasă ai tinerei, aceştia nedorind să discute cu jurnaliştii nici măcar atunci când a fost anunţată dispariţia Ralucăi. Unii dintre ei i-au făcut acesteia cadou cărţi care ar fi putut să o ajute în luarea deciziei de a-şi pune capăt zilelor, numele romanului „Magazinul de sinucideri” fiind cel mai vehiculat zilele acestea. Raluca a dispărut miercurea trecută, zi la sfârşitul căreia i-a transmis unei colege un e-mail prin care o anunţa că o face „mesagerul” său, tânără precizând că se va sinucide, lucru pe care l-a şi făcut în cele din urmă, în ciuda faptului că toată lumea spune că nu avea motive, ea fiind admisă şi la cinci facultăţi din Marea Britanie, inclusiv la Cambridge, la care urma să meargă din toamnă.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: