Raluca Drăgusin, înmormântată la Stoina

Zi de durere pentru toţi cei care au cunoscut-o pe eleva de clasa a XII-a, care din toamnă urma să devină studentă la cinci facultăţi în Anglia. Tânăra de 19 ani va fi condusă pe ultimul drum în localitatea natală Stoina, asta după ce, ieri, familia i-a dus acolo trupul neînsufleţit după o noapte de priveghi la capela bisericii Sfântul Nicolae din municipiu.

 Trupul neînsufleţit al Ralucăi Drăguşin a fost dus la capela de pe strada 11 Iunie duminică după-amiază, la câteva ore după descoperirea acestuia în lacul de la Insuliţă. Medicii legişti au făcut necropsia cu rapiditate, concluzia lor fiind aceea că tânăra a murit înecată. Înmormântarea elevei de clasa a XII-a este programată la Stoina, în localitatea sa natală, cortegiul funerar plecând ieri dimineaţă din municipiu, înainte ca afară temperaturile să crească foarte mult.

Doliu în clasa elevei

Dacă ziua de azi este una a despărţirii pentru membrii familiei Drăguşin, cea de ieri a fost una la fel de tristă pentru colegii de clasă ai Ralucăi. Prima bancă din rândul de la fereastră, acolo unde stătea aceasta, a rămas ieri goală. În locul cărţilor şi al caietelor puteau fi văzute flori şi lumânări puse lângă o fotografie îndoliată a elevei dispărute miercurea trecută. Colegii de clasă ai acesteia au refuzat categoric să facă vreo declaraţie jurnaliştilor care doreau să discute cu ei despre cele întâmplate, singura persoană care a putut să afle cât de cât ce se află în sufletele lor fiind consilierul psihologic Gabriela Crudu, care este şi director adjunct al Colegiului Naţional Spiru Haret. „Copii sunt martori la o dramă a unui coleg cu care au stat patru ani, pe care l-au iubit, pentru că Raluca a fost un copil iubit în clasa ei. Nu înţeleg de ce a făcut gestul respectiv şi plâng. Este o situaţie absolut normală. Am avut o consiliere de grup, pentru că în situaţii de genul acesta fiecare îşi asumă o parte din vină şi noi suntem educatorii tuturor copiilor şi e bine să prevenim şi alte evenimente“, a menţionat Crudu, la finalul şedinţei de consiliere pe care a avut-o cu colegii Ralucăi.

CEREMONIE

Nimeni nu ştia ieri dacă la ceremoniile funerare de azi de la Stoina vor fi prezenţi şi foştii colegi ai tinerei, directorul liceului, Gheorghe Gorun, precizând că, dacă elevii vor dori să meargă vor trebui să se învoiască şi să fie însoţiţi de un cadru didactic. O astfel de cerere nu fusese ieri formulată, elevii având posibilitatea să meargă individual la Stoina.

Galerie foto


Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: