Bălăşoiu taie 22% din banii pentru fotbal

Bugetul alocat sportului gorjean va intra serios la apă după ce directorul Electra, Constantin Bălăşoiu, a decis ca reducerea de 22 la sută să fie făcută şi în sport, nu doar în companiile energetice şi minere. Handbalul şi baschetul au strâns deja cureaua, iar următorul pe lista e clubul de fotbal Pandurii. Toate bugetele vor fi reduse cu 22 la sută, dar secţia de baschet a Energiei are probleme şi mai mari. Ar putea fi trecută în grija Consiliului Judeţean sau chiar desfiinţată!

Înfiinţarea companiei Electra aduce cu ea şi o reducere de 22 la sută la bugetele principalelor cluburi sportive susţinute de colosul energetic. Şefii de la secţiile de handbal şi baschet ale clubului Energia, Gore Popescu şi Marius Vlaicu au intrat în „criză” când au auzit că trebuie să strângă cureaua, dar au fost nevoiţi să se conformeze.

Baschetul, în pericol-

Baschetul are însă probleme mai mari. Reducerea de buget a fost rezolvată prin plecarea lui Andrei Căpuşan dar gurile rele susţin că Electra va renunţa de tot să mai susţină financiar trupa antrenată de Slobodan Nikolic. Vlaicu se teme astfel pentru viitorul echipei din sezonul următor. „22 la sută este un procent destul de mare. Ne vom gândi la o strategie pentru că această reducere ne afectează foarte tare. Mă gândesc cu îngrijorare pentru luna august, când vom aborda sezonul 2011-2012. Sigur vom temina acest campionat şi sigur vom rămâne în prima ligă, după care vom vedea ce vom face. Am discutat cu domnul preşedinte Surdu despre situaţia aceasta la modul de zvon şi anume că, Complexul Energetic Rovinari, pentru că încă se numeşte aşa, n-ar putea să mai susţină cele două echipe din cadrul clubului Energia”, a declarat Vlaicu.

Aruncaţi în „cârca” CJ Gorj-

Aflată în faţa unei posibili desfiinţări, secţia de baschet îşi caută refugiu la un alt finanţator, Consiliul Judeţean Gorj. Vlaicu nu crede însă că forul condus de Călinoiu va putea acoperi întreg bugetul trupei de baschet, care se ridică la aproximativ 300 de mii de euro anual. „Deci eu sper ca echipa de baschet să rămână dar ştiu că e foarte greu ca numai Consiliul Judeţean să o ţină. Şi asta deoarece CJ Gorj are foarte multe priorităţi şi aici mă refer la infrastructură, spitale, la alte cheltuieli care vin şi astfel nu poate să ne susţină. Nu am discutat cu cei de acolo dar aştept şi eu Adunarea Generală a finanţatorilor, practic şi Consiliul Director, şi acolo se va lua o decizie majoră. Repet, e foarte greu ca un singur finanţator să ţină clubul în prima ligă, dar nu exclud această variantă”, a încheiat Vlaicu.

Pandurii strâng şi ei cureaua

Grosul banilor se îndreaptă totuşi spre echipa de fotbal a lui Marin Condescu. Cu un buget anual de aproximativ 5 milioane de euro, Condescu va fi nevoit astfel să reducă cheltuielile cu un milion de euro! „Reducerile de 22 la sută se aplică în toate domeniile, deci şi în sport. Am discutat deja cu domnul Condescu şi am căzut de acord în această privinţă”, spune directorul general al companiei Electra, Constantin Bălăşoiu. Cum la salariile fotbaliştilor nu se poate umbla, şefii trebuie să recurgă la alte metode. Poate nu întâmplător jucătorii care au contracte mari, Cardoso, Chibulcutean, Orac sau Ilie Iordache sunt forţaţi acum să părăsească echipa pe uşa din dos. Odată scăpaţi de salariile celor patru, gorjenii vor face o economie de aproximativ 300 de mii de euro anual.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: