Ţambrea a dat de greu la meciul dintre Universitatea şi Petrolul

Fanii care săptămâna trecută urlau pe stadionul din Motru cât îi ţineau plămânii pentru a-l înjura pe Adrian Mititelu au comis-o grav de tot miercuri seara pe stadionul din Drobeta Turnu Severin la meciul pe care echipa lor favorită, Universitatea Craiova, l-a susţinut în Cupa României contra celor de la Petrolul Ploieşti. Şeful Jandarmeriei din Mehedinţi, col Eugen Ţambrea, fost şef al jandarmilor din Gorj, a avut parte de una din cele mai dificile misiuni, una cu care pe malul Jiului nu s-a confruntat niciodată.

Fanii extrem de violenţi din cele două galerii i-au dat acestuia de lucru aproape toată noaptea, jandarmii din judeţul vecin fiind în alertă mai ales după ce craiovenii se dăduseră în spectacol la Motru cu doar câteva zile înainte. Miercuri seara aceştia s-au întâlnit cu cei de la Ploieşti şi le-au spart geamurile la autocare, iar pe teren au bubuit la petarde încât meciul de fotbal a şi fost oprit pentru scurt timp, „distracţia” de sâmbăta trecută de la Motru părând o joacă de copil. Bilanţul incidentelor arăta că 15 suporteri au primit amenzi de 60.000 de lei, iar FC Universitatea a fost sancţionată cu 30.000 de lei.

Cel mai grav însă pentru echipa lui Mititelu este că Jandarmeria Mehedinţi a propus Federaţiei Române de Fotbal ca pentru şase luni să nu i se mai permită să organizeze meciuri la Severin, nefiind în stare să asigure toate măsurile de ordine impuse de legislaţie. Mai mult, după terminarea partidei de fotbal, fanii Petrolului, echipă învingătoare, au fost ţinuţi în tribună mai bine de o oră până când le-au fost găsite nişte autocare care să-i ducă acasă. Drumul acestora spre Ploieşti nu a mai fost de această dată unul prin Craiova, ci prin Târgu Jiu. Echipaje ale Jandarmeriei Gorj i-au preluat pe suporteri la intrarea în judeţ pe la Motru şi le-au asigurat escorta până la graniţa cu Vâlcea, suporterii ploieşteni fiind speriaţi de gândul că oltenii le-ar putea sparge iarăşi geamurile la autocare.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: