Ţara care şochează întreaga planetă. A reluat campionatul, cu spectatori

În plină pandemie de coronavirus  există  o ţară care a reluat campionatul de fotbal,  ba chiar cu spectatori în  tribune, ca să încalce toate regulile mondiale. E vorba despre Belarus, unde joi s-a jucat meciul din campionat dintre Energetik-BGU şi BATE Borisov, scor 3-1.

În Belarus era programat ca pe data de 19 martie să înceapă returul. Bieloruşii au luat decizia ca fotbalul continue şi să se desfășoare meciuri chiar în plină epidemie de coronavirus, și chiar dacă au fost deja confirmate 51 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

În condiţiile în care fotbalul e suspendat aproape fără excepţie în Europa, una dintre ţările de pe continent a decis să dea drumul campionatului şi chiar să permită accesul publicului în tribune. Federaţia de la Minsk a anunţat că ar fi luat această decizie după ce s-a consultat inclusiv cu UEFA şi în urma unui sondaj realizat în rândul echipelor, care nu s-au plâns că ar avea cazuri de jucători sau antrenori depistaţi pozitiv cu coronavirus.

Inclusiv preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, aflat în funcţie de peste 25 de ani, a îndemnat populaţia să nu ia foarte în serios această pandemie şi a avut un discurs public incredibil.

Alexander Lukaşenko, președintele Belarusului, îi îndeamnă pe oameni să nu ia foarte în serios pandemia de coronavirus și îi sfătuiește să bea vodcă și să meargă la muncă în continuare: „Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism. Coronavirusul e o psihoză”.

Turcia rămăsese una dintre puținele țări unde se mai desfășoară campionatul de fotbal, iar joi, 19 martie, ministrul Tineretului și al Sportului din Turcia a hotărât să întrerupă campionatul pentru trei săptămâni.

Vizualizări: 2,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: