Ţeapă imobiliară pentru o familie din Alimpeşti

O familie din localitatea Alimpeşti riscă să rămână sub cerul liber după ce terenul pe care este construită casa în care locuiesc a fost revendicată de către proprietarul de drept. Oamenii sunt disperaţi şi se aşteaptă din clipă în clipă să le fie demolată locuinţa.

Artur  Belgher a cumpărat, în urmă cu doi ani, două case situate pe terenul fostei Pomicola din Bumbeşti-Piţic pentru care a plătit 500 de milioane de lei vechi. A aflat însă, abia după ce a dat banii, că va trebui să demoleze cele două clădiri pentru că terenul pe care sunt construite are un alt proprietar. „Cele două clădiri au fost scoase la licitaţie în anul 2006, am aflat înainte cu două minute de a deveni proprietar că terenul pe care sunt construite nu este în proprietatea fostei unităţi IAS dar nu am mai putut da înapoi întrucât plătisem o parte din bani, cam 20% din preţ. Am avut un proces cu proprietarul terenului la Judecătoria Novaci pe care l-am câştigat. M-a dat din nou în judecată de data aceasta procesul a avut loc la Târgu Jiu, de această dată el a câştigat pentru că a minţit în acte declarând că pe terenul cu pricina nu este construit nimic. Acum dosarul se află la Înalta Curte la Bucureşti, sper să câştig acest proces altfel voi fi nevoit să mă mut împreună cu familia într-un atelier”, a declarat Artur Belgher.

Într-una dintre case locuieşte fostul inginer al fermei Pomicola, Iulian Coandă. Acesta se gândeşte cu groază la clipa în care camera unde a stat ani de zile va fi dărâmată. „O să găsesc eu unde să stau, mă duc la fete... văd eu, dar e păcat să se dărâme casa, mai ales că sunt mulţi în România care nu au unde să stea şi dorm în gară sau pe străzi, cum să dărâmi o casă gata făcută”,  spune Iulian Coandă.

Proprietarul terenului pe care sunt construite cele două imobile spune că Artur Belgher ştia de la bun început cum stau lucrurile, astfel că el nu va renunţa să intre în posesia terenului.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: