Ţicleni: Bază sportivă înfiinţată pentru tinerii din cartierul Răşina

Tinerii din cartierul Răşina al oraşului Ţicleni vor putea beneficia în curând de o nouă bază sportivă. Administraţia locală a alocat fonduri de la bugetul local pentru înfiinţarea unui teren sintetic pentru desfăşurarea activităţilor sportive. Lucrările pentru amenajarea terenului au fost demarate săptămâna trecută şi vor fi finalizate până la finele lunii noiembrie, dau asigurări autorităţile locale.

Terenul sintetic va fi amenajat în incinta Şcolii Gimnaziale nr.3, din cartierul Răşina. În zonă sunt circa 500 de tineri care aveau nevoie de o bază sportivă, mai ales că cea mai apropiată este la câţiva kilometri, în centrul oraşului. Autorităţile locale s-au gândit la tinerii care locuiesc aici şi au alocat banii necesari pentru amenajarea terenului sintetic. “Este vorba despre o bază sportivă la şcoala Mercioiu, aşa cum este cunoscută unitatea. Acolo nu avem niciun fel de bază, sunt circa 7 km ca să vină tinerii la sala de sport să-şi desfăşoare o activitate sportivă. Ne-am gândit împreună cu conducerea şcolii să amenajăm şi acolo un teren sintetic, cu o pistă de alergări şi tot ce trebuie pentru o bază sportivă. Investiţia sperăm să fie gata până la sfârşitul lunii viitoare”, a declarat primarul oraşului Ţicleni, Constantin Radu.

Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat săptămâna trecută. Au fost făcute măsurătorile şi săptămâna aceasta se va proceda la decopertarea zonei. Terenul sintetic va avea o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 20 de metri.

Intenţie

Autorităţile locale spun că şi-au propus ca în viitorul apropiat să înfiinţeze o bază sportivă şi în cartierul Ţicleni. Mai mult decât atât, tot acolo şi-au propus să amenajeze şi un parc, cu spaţii verzi. Cetăţenii din zonă au solicitat înfiinţarea unui spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor sportive, dar şi pentru recreere, iar autorităţile locale le transmit că nu au uitat şi că în următorii ani vor încerca să rezolve şi această problemă.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: