Elevii nevoiaşi încă aşteaptă rechizitele şcolare

Câteva mii de elevi nevoiaşi din judeţul Gorj încă mai aşteaptă să primească rechizitele şcolare oferite de Ministerul Educaţiei. Asta pentru că directorii şcolilor nu s-au prezentat la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj pentru a le ridica. Cele mai multe cazuri sunt întâlnite la şcolile din localităţile mai îndepărtate ale judeţului, însă sunt şi şcoli din Târgu Jiu care încă nu le-au ridicat.

Dacă rechizitele pentru clasele I-IV au fost ridicate de mai toate unităţile de învăţământ, cele destinate elevilor claselor 0 şi V-VIII sunt încă la inspectorat. Rechizitele şcolare sunt depozitate de mai bine de două săptămâni. Printre şcolile care nu au ridicat până acum toate aceste rechizite se numără: Şcoala nr.5 Târgu Jiu, Liceul Teologic,  dar şi unităţile şcolare din Aninoasa, Arcani, Căpreni, Cătunele, Dragoteşti, Muşeteşti, Negomir, Roşia de Amaradia, Stejari, Turburea, Ţânţăreni. Ieri s-au prezentat la inspectorat pentru ridicarea rechizitelor şcolare reprezentanţii unităţilor şcolare de la Samarineşti, dar şi de la Târgu Cărbuneşti. Pentru a ridica toate cele aproape 900 de rechizite distribuite pentru elevii nevoiaşi din Târgu Cărbuneşti şi localităţile arondate, conducerea Şcolii „George Uscătescu” a făcut până acum trei drumuri cu o dubă. „Am ridicat circa 70% din rechizitele distribuite pentru Târgu Cărbuneşti. Mai trebuie să facem un transport”, a declarat Dan Manta, administratorul şcolii.

Pachetele cu rechizite vor fi acordate elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Valoarea acestora este de aproape 25 de lei pentru elevii claselor 0-IV şi de aproape 30 de lei pentru elevii claselor V-VIII. Pachetele cu rechizite ale micuţilor de la clasele 0 şi a I-a conţin şi câte un ghiozdan.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: