Reviste vechi, distribuite gratuit în şcolile din Gorj

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj distribuie în această perioadă reviste National Geographic la opt unităţi şcolare de pe raza judeţului. Conducerea inspectoratului spune că revistele sunt oferite de Ministerul Educaţiei şi că sunt reviste de ştiinţe, din anii trecuţi. Nu toate articolele sunt potrivite pentru cei mici. Unul dintre titluri este „Conflicte rezolvate prin sex”.

În opt unităţi de învăţământ din judeţul Gorj vor ajunge revistele National Geographic. Sunt şcoli din Plopşoru, Târgu Jiu, Rovinari, Stoina, Bustuchin, Roşia de Amaradia, Baia de Fier. Revistele au sosit de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi sunt oferite cu titlu gratuit elevilor de gimnaziu şi de liceu. „Ministerul a oferit cu titlu gratuit numere ale revistei National Geographic România, numere din anii trecuţi. Judeţului Gorj i-au revenit 2750 de numere ale revistei, nr. 119 din martie 2013, şi 159 de kituri.  Acestea au conţinut revista şi un CD. Ele au fost distribuite în opt şcoli de pe raza judeţului Gorj, criteriul avut în vedere a fost acoperirea a cât mai multor regiuni ale judeţului sub aspect geografic şi, de asemenea, să fie şcoli cu statut diferit, rural, urban, licee teoretice, licee tehnologice”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Din reviste nu lipsesc articole care fac referire la sex. Aceştia vor putea citi cum pot să rezolve conflicte cu ajutorul sexului. Generalul de la inspectoratul şcolar, Ion Işfan, spune că nu vede nicio problemă în ceea ce priveşte aceste reviste. „Este o revistă de ştiinţă, National Geographic, şi o dăm gratuit”, a spus Ion Işfan.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: