Protest pentru pământ. Va sta o lună în stradă!

Maria Hulea, o pensionară din comuna Arcani, a protestat ieri în faţa Instituţiei Prefectului ore în şir nemulţumită fiind de faptul că primăria a atribuit în mod ilegal terenurile sale altor persoane. Femeia a făcut demersuri chiar la cabinetul primului ministru Victor Ponta, dar nici până în ziua de azi nu a primit un răspuns. Interesant este faptul că femeia se luptă pentru acelaşi teren cu preotul din Arcani. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au primit-o pe femeie în audienţă şi i-au cerut să revină săptămâna viitoare cu toate documentele pentru a se găsi o soluţie legală.

O femeie din comuna gorjeană Arcani a protestat ieri în faţa Instituţiei Prefectului acuzând Comisia Judeţeană de Fond Funciar că nu se deplasează în teren să vadă cum se fac punerile în posesie la nivelul primăriei. Maria Hulea spune că familia ei are un teren de 36 de ari în apropierea Popasului Jaleş pe care l-au cumpărat cu 20 de ani în urmă. În urmă cu doi ani însă au apărut „din senin” alţi doi proprietari. „Primul teren l-am cumpărat în 1994 şi pe cel de-al doilea în 2000, sunt unul lângă altul. Le-am cumpărat cu acte notariale, cu semnătură privată, cu tot ce trebuie. În prezent, o parte din teren se află într-un act de vânzare-cumpărare a lui Ion Pârvuţoiu, preotul din sat. Acesta a devalizat mai multe terenuri pentru că este sprijinit de primărie în aceste falsuri. O altă parte din teren a fost ocupată de altă femeie, o poliţistă de acolo de la noi care ne-a şi stricat o parte din gard ”, a declarat Maria Hulea, din Arcani.

Femeia povesteşte că între timp familia ei a construit pe aceste terenuri mai multe anexe gospodăreşti, iar acum sunt somaţi să elibereze terenul. „Am fost peste tot, am făcut sesizare la Parchetul Judeţean şi au dat NUP fără a face măcar o cercetare la faţa locului, să vadă şi ei cum se întocmesc procesele verbale de punere în posesie, am fost în audienţă la Prefectură de nenumărate ori şi nimic, nimeni nu mişcă un pai”, a precizat Maria Hulea.

Ponta a trimis-o la plimbare

Femeia povesteşte că a apelat să i se facă dreptate chiar şi la cabinetul primului ministru Victor Ponta însă problema nu i-a fost nici pe departe rezolvată. „Am făcut apel la Cabinetul Ponta şi practic m-au trimis la plimbare, nu vrea nimeni să vină să vadă cum se fac retrocedările de teren. Am fost şi la începerea anului şcolar şi i-am înmânat personal un memoriu domnului Ponta cu aceste nereguli, dar degeaba”, a mărturisit femeia.

Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj, i-a cerut femeii să vină săptămâna viitoare la Prefectură cu toate documentele legate de acest teren. „Am înţeles care este natura problemelor, marţi o să vină doamna cu toate documentele legale să găsim o soluţie în baza legii”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: