Ţinea în casă 100.000 de euro şi a fost jefuit

O familie din Bâlteni ţinea în casă suma de 55 de mii de euro şi bijuterii de încă atâta. Potrivit primarului Vasile Vlăduleanu, familia Negroiu nu are afaceri sau alte surse de venit de acest gen. În vremuri de criză şi băncile ar fi invidioase pe sumele din casa familiei din Moi, darămite un bărbat de 30 de ani din sat. Acesta se cunoştea cu membrii familiei astfle că a furat bunurile cu uşurinţă.A fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Suspectul de furt, Romică C din comuna Bâlteni, în vârstă de 30 de ani, era o mai veche cunoştinţă a familiei Negroiu, motiv pentru care nu s-a chinuit prea mult să afle unde sunt banii şi bijuteriile. Totul fiind pus la cale, bărbatul a acţionat, iar pe data de 9 ianuarie a intrat în casa prietenilor săi prin efracţie. A furat 55 de mii de euro şi bijuterii în valoare de 50.000 de euro. Fericirea nu a ţinut însă decât câteva zile, pentru că hoţul a fost prins de poliţişti. Din fericire, oamenii legii au recuperat 90% din prejudiciu. Dacă acesta va fi găsit vinovat riscă să stea după gratii între 3 şi 15 ani. „Bărbatul a fost reţinut timp de 24 de ore pentru furt calificat, fiind suspectat că a pătruns prin efracţie într-o locuinţă de pe raza localităţii Moi, iar de aici a sustras o sumă importantă de bani şi bijuterii, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimat de partea vătămată la peste 100.000 de euro.”, a precizat Daniel Tică, Purtător de Cuvânt IPJ Gorj.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe cei care ţin sume mari de bani în casă sau bijuterii de mare valoare să îşi protejeze locuinţa cu sistem de alarmă.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: