PREMIERĂ: Arestat pentru că a condus fără permis

Premieră în Gorj! Un bărbat de 68 de ani din Mehedinţi a fost reţinut pentru că a condus în repetate rânduri un autoturism în timp ce avea permisul de conducere suspendat. Instanţa de judecată a decis însă ca bătrânul să nu meargă la închisoare şi a dispus ca acesta să fie cercetat în stare de libertate timp în care nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu.

Petre C. are permis de conducere de 40 de ani însă în urmă cu doar câteva luni a devenit pieton pentru că nu a respectat regulile de circulaţie. Nu s-a putut împăca cu ideea că va trebui să-şi ţină autoturismul în garaj şi s-a urcat la volan. „Îmi place foarte mult să conduc, am permis de 40 de ani, nu am băut nimic doar am plecat cu maşina fără permis”, a spus acesta.

Omul nu a plecat o singură data la drum cu maşina fără a avea permis de conducere, ci în mod repetat. Are trei dosare la Poliţia din Gorj şi altele în Mehedinţi. „Petre C. de 68 de ani din Mehedinţi a condus în mod repetat autoturisme pe drumurile publice, respectiv la data de 30.09.2010, 30.11.2010, 09.01.2011.  El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj, iar în data de 11.01.2011 a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj.

El ar putea ajunge după gratii, o astfel de faptă se pedepseşte cu închisoare de până la trei ani.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: