Dan Vîlceanu, încrezător: PNL va câştiga Consiliul Judeţean în 2020

Liderul liberalilor gorjeni, Dan Vîlceanu, crede că PNL va câştiga şefia Consiliului Judeţean la alegerile din 2020. Afirmaţia a venit în contextul în care se vehiculează că primarul liberal de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, ar intenţiona să treacă în tabăra ALDE. „Suntem un partid foarte puternic care se pregăteşte să ia Consiliul Judeţean. Ce primar ar pleca de la un partid atât de puternic?!”, a reacţionat Vîlceanu. 

Reporter: Credeţi că Marcel Romanescu va face pasul la ALDE, aşa cum se vehiculează în ultimul timp?

Mihai Vâlceanu: Zvonuri, prostii. Atât! N-am ce să comentez. Cine pleacă la ALDE de la PNL? Este imposibil aşa ceva. Suntem o echipă care a bătut PSD. De ce ai pleca la ALDE de la partidul nr.1, spun eu, din judeţ, în momentul acesta. Peste 50% din populaţia Gorjului este în momentul acesta sub primar PNL. Suntem un partid foarte puternic care se pregăteşte să ia Consiliul Judeţean. Ce primar ar pleca de la un partid atât de puternic? Să te duci unde? Eu cred că este invers. Vor fi foarte mulţi primari de la PSD care vor dori să vină la noi.

Rep.: Ce primar PSD vrea să treacă la PNL?

D.V.: Nu dau niciun nume. Dacă se va întâmpla, la momentul la care se va întâmpla vor spune primarii respectivi.

Rep.: Aţi avut astfel de discuţii cu primari PSD?

D.V.: Nu există o negociere din punctul acesta de vedere, sau nu tragem de nimeni. Vă spun doar că sunt interesaţi să plece de acolo. Şi vor fi tot mai interesaţi odată cu apropierea alegerilor.

Rep.: Ce motive ar avea un primar al cărui partid se află la putere să treacă la PNL?

D.V.: Niciun primar nu poate să vină acum. Nici la PNL, nici la ALDE, pentru că şi-ar pierde mandatul. Nu e o chestiune care ar trebui să se întâmple mâine, ci de lucruri care ar trebui să se întâmple când îşi termină mandatul. Iar când îşi vor termina mandatul, toţi primarii sunt interesaţi să vină la partidul care va câştiga Consiliul Judeţean.

Rep.: Veţi câştiga Consiliul Judeţean?

D.V.: Dacă asta cred şi primarii PSD, cred că da. Adică, eu sigur cred că îl vom câştiga. Este foarte simplu de făcut un asemenea calcul. Atâta vreme cât 53% din populaţia Gorjului este păstorită de primari PNL, da. Mai e o cutumă, nu ştiu dacă aţi observat-o în politica din Gorj. Partidul care are primar la Motru şi la Târgu Jiu, adică la municipii, are şi Consiliul Judeţean. Este ceva firesc, automat. Şi atunci primarii îşi pun problema asta. Vom intra în alegerile locale din 2020 cu primar la Motru şi la Târgu Jiu, ceea ce va confirma cutuma.

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: