Patru rromi reţinuţi după un scandal în Obreja

            Razie de proporţii aseară a poliţiştilor din Gorj într-un cartier de rromi din Târgu Jiu, după ce mai mulţi bărbaţi au fost implicaţi în ultimele zile în diferite scandaluri cu bâte, topoare şi coase. Patru indivizi cu vârste de până în 35 de ani şi-au petrecut noaptea trecută în spatele gratiilor, fiind reţinuţi, alţi 4-5 fiind căutaţi pentru a ajunge şi ei în arest.

            Poliţişti mascaţi din cadrul Detaşamentului de Intervenţie Rapidă, precum şi agenţi din cadrul Poliţiei Municipale Târgu Jiu, au fost mobilizaţi în cartierul Obreja, operaţiunea fiind coordonată de prim-adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, comisarul şef Ion Voinescu, precum şi de adjunctul IPJ, comisarul şef Viorel Salvador Caragea. Poliţiştii au percheziţionat mai multe locuinţe din cartierul amintit, după ce în cursul zilei au reţinut cinci bărbaţi implicaţi în scandalurile din ultimele zile.La faţa locului puteau fi însă văzute bâte, răngi, ţevi metalice, precum şi o coasă, mai multe femei de etnie rromă plângându-se de faptul că au fost agresate în locuinţele lor cu bolovani aruncaţi de unii dintre bărbaţii reţinuţi.

            Poliţiştii nu au plecat din Obreja doar cu bâte şi răngi, ci şi cu patru din cei 8-9 indivizi implicaţi în scandalul de acum câteva zile. Membrii familiei Bobu, în special femeile s-au plâns că au fost agresate, bărbaţii lor ajungând la spital cu răni. „Stăteam în camera asta şi au dat cu bolovani până au spart toate geamurile. Îmi umpluseră casa de cioburi şi apoi au intrat după mine şi m-au scos de sub pat. M-au lovit peste mână, că de aia sunt bandajată. S-au dus la a bătrână jos şi au intrat peste ea cu coasa ca s-o omoare”, povestea aseară una dintre victime. Oamenii legii i-au reţinut pe Claudiu Pasăre, de 28 de ani, pe Daniel Spridon, de 24 de ani, pe Florin Miu, de 24 de ani şi pe Sorinel Morie, de 35 de ani. Ultimii trei sunt acuzaţi de violare de domiciliu şi încăierare, primul fiind acuzat, în plus, şi de tentativă de omor. Cei patru vor fi prezentaţi azi la o instanţă, procurorul de caz, Emil Moţa, urmând să solicite emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru fiecare dintre aceştia.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: