Pârvulescu (FNME): Nimic nu e sigur până nu semnăm!

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine-Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat că discuţiile pentru prevederile unui nou contract colectiv de muncă la nivel de CEO sunt avansate şi există posibilitatea ca acesta să fie semnat la termen, adică pe 30 ianuarie. „Nu avem ceva concret până nu semnăm. Am mai văzut situaţii în care ne înţelegeam şi când să semnăm... Muncim, încercăm să semnăm cât mai repede acest contract. Ne întâlnim şi azi şi mâine, şi sâmbătă şi duminică“, a declarat Pârvulescu.

Pârvulescu a mai spus că până la acest moment nu s-a luat în discuţie cota de 6, 5 la mie din fondul de salarii pentru sindicatele din minerit şi energie. Pe de altă parte, directorul Laurenţiu Ciurel declara că aceste sume nu vor mia fi acordate pentru că nu sunt legale.

În plus, presa locală a scris că pentru plata salariilor celor cinci directori şi celor şapte membri ai Consiliului de Supraveghere se va acorda suma de 12 miliarde de lei vechi, însă Pârvulescu a spus că nu s-a discutat acest lucru şi că suma va fi aprobată de Minister. „Această sumă va fi aprobată de minister şi abia atunci vom vedea cât este. Avem, multe ciorne de buget, dar nu ştim care va fi aprobat“, a spus acesta.

Dumitru Pârvulescu a mai spus că din cele 57 de sporuri vor fi unele care nu se vor mai afla în noul CCM. „S-a discutat despre reducerea anumitor sporuri, dar nu sunt atât de multe. Multe din cele 57 de sporuri sunt date prin lege. Spre exemplu, sporul de salvare minieră. Îl au 3-4 oameni. Sunt puţine sporuri pe care le are toată lumea, 4 sau 5, sporuri principale“.

Singurul lucru cert la ora actuală este că fondul de salari este majorat cu 3%, aşa cum a dispus Guvernul, însă cum vor fi împărţiţi banii, nu. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: