Stadion nou, de 15.000 de locuri, pentru Pandurii

Pandurii caută casă nouă! Şeful Condescu a dezvăluit planurile pentru un stadion nou de 15 mii de locuri ce ar urma sa coste 5 milioane de euro! În cazul în care nu vor găsi fondurile necesare, gorjenii vor apela la vechiul plan, acela de a moderniza bătrânul Municipal.

Deşi au investit sute de mii de euro în modernizarea gazonului şi a vestiarelor de pe Municipal, pandurii şi-ar putea „părăsi” casa pe care o ocupă din 1963.

Modernizare sau mutare ?

Şeful Condescu a dezvăluit cele două variante pe care le au gorjenii în momentul de faţă. „Am făcut o strategie cu domnul primar, există 2 variante. Asta pe care o vrem de 4-5 ani  de zile să modificăm peluzele şi atunci ar fi şi spaţii pentru parcări şi ce ne mai trebuie. Mai e şi soluţia care e de viitor să mutăm în afara oraşului toată baza sportivă pentru fotbal, iar aici să rămână atletismul şi pentru cei care să practice sportul”, spune Condescu care ştie deja şi preţul şi capacitatea noului stadion. „Am găsit soluţii, un stadion de 15 mii de locuri, dacă am găsi unde să-l amplasăm ne-ar costa 5 milioane de euro pe structură metalică. Nu cred că ne trebuie un stadion mai mare. Ar fi mai bun unul nou. La Campionatul European din Austria s-au construit multe stadioane pe structură metalică”, adaugă şeful pandurilor. Pandurii ar urma astfel trendul noilor stadioane din liga 1. În ultimii 2 ani au apărut Naţional Arena, Cluj Arena, noul „Ilie Oană” din Ploieşti dar şi un stadion cochet la Giurgiu, noua casă a Astrei.

Gorjenii au investit masiv în ultimii ani şi au renovat gazonul de pe Municipal, au introdus instalaţie de încălzire a gazonului, au refăcut vestiarele după standarde moderne şi au construit o nouă pista de atletism, ultima cu bani de la Guvern. Pentru sezonul următor, manualul de licenţiere îi obligă pe panduri să acopere 3 mii de locuri din tribune.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: