Andreea Paul: Ponta a măturat o treime din industria gorjenilor

În județul Gorj, Ponta este om hotărât. A măturat o treime din industria gorjeană. La Roșia Montană nu știa ce-i: ba, deputat, ba, prim ministru. În județul Gorj, Ponta s-a hotărât. Este cum îl vedem la televizor: un demagog. Nici prim ministru, nici deputat.

Județul este imaginea lui de mincinos. Județ fără direcție și fără orizont. Atâtea mandate de deputat, atâta demagogie!

Și cum demagogia nu i-a fost de-ajuns, a început căpușarea. CE Rovinari și CE Turceni au fost prejudiciate prin contractele încheiate cu casa de avocatură Șova-Ponta. DNA-ul studiază dosarele.

Lasă că le arată Ponta drumul! Industria cade cu o treime, iar șomajul crește rapid.

Căpușatul, brățară de aur! Că doar aurul este azi obsesia lui Ponta, nu?

În județul Gorj, cinstea lui Ponta se măsoară în șomeri și industrie în picaj.

DOVEZI:

·        Județul Gorj este cel mai mare producător de energie din România, prin complexurile energetice Turceni și Rovinari. Gorjul este cel mai puternic lovit din cauza căderii consumului național de energie, din ce în ce mai mic pentru că investițiile publice sunt blocate de către USL. La acestea se adaugă căderea dramatică a investițiilor străine directe sub avalanșa de taxe noi ale USL și a impredictibilității legislative.

·        Producția industrială s-a diminuat cu o treime în județul Gorj în primele cinci luni din anul 2013 față de primele 5 luni din anul 2012. Vina lui Ponta pentru că industria gorjeană a căzut de 5 ori mai tare decât în țară îi aparține în exclusivitate: a tăiat cât a putut din investiții și a sufocat economia privată cu taxe și incompetență.

·        Pe vremea guvernării PDL minerii nu au avut de suferit din punct de vedere salarial. Astăzi se pleacă în șomaj tehnic și concediu fără plată. Acum USL dorește trimiterea în șomaj fără a asigura protecție socială, după cum prevede legea.

·        Numărul șomerilor înregistrați a ajuns la peste 11.000 de persoane în luna august 2013. Județul Gorj are a șasea cea mai mare rată a șomajului înregistrat din țară, de 7,65%. 

·        Ponta face valuri-valuri în Gorj. Din păcate, valuri de disponibilizări. Peste 790 de persoane au intrat în șomaj, printre care cei de la Sind Jilț și Olservmin, ambele prestatoare de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia. La sfârșitul acestei luni a fost anunțată începerea disponibilizărilor la Hidroconstrucția și la Direcția Silvică Gorj: aproape 360 de persoane vor rămâne fără loc de muncă.

·        Situația firmelor gorjene este mai neagră decât în țară. Numărul suspendărilor, al dizolvărilor și al radierilor de firme a crescut cu peste 45% în primele 8 luni din anul 2013 față de aceeași perioadă din anul 2012, mult mai grav decât media pe țară. De asemenea, în primele 8 luni din acest an au fost înființate 1.832 de societăți, cu 360 mai puține decât media județeană pe țară. Tinerii au deschis numai 123 de firme, față de media de 237 de firme noi pe județ la nivel național. 

Premierul Ponta este fără soluții în fața acestor probleme. Ponta se joacă cu viețile gorjenilor. În campanie le promite, în realitate îi minte.

Andreea Paul

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: