Hidroconstrucţia a rechemat la serviciu o parte dintre concediaţi

Societatea Hidroconstrucţia Târgu Jiu va reangaja câteva zeci de persoane, după ce a concediat câteva sute. Asta pentru că a reuşit să câştige un pachet de lucrări scos la licitaţie de societatea Aparegio. Este vorba de reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare menajeră în Municipiul Târgu Jiu. În prezent, unitatea mai numără puţin peste 200 de angajaţi, iar conducerea unităţii spune că nu va mai trebui să disponibilizeze din personal anul acesta.

În ultimii ani, situaţia financiară a societăţii Hidroconstrucţia a fost din ce în ce mai dificilă. Asta pentru că lucrările efectuate pe Defileul Jiului nu au fost decontate în totalitate de Hidroelectrica, principalul beneficiar al lucrărilor. Suma pe care o mai are acesta din urmă de achitat se ridică la câteva zeci de milioane de lei.

Licitaţia recent câştigată de societate readuce în câmpul muncii câteva zeci de foşti salariaţi. „O să mai angajez în jur de 30-40 de persoane pentru acest proiect însă tot din foştii mei salariaţi, nu angajez alţii. Acum ne organizăm, ca să putem începe. Anul acesta nu sunt premise pentru restul foştilor angajaţi, pentru că Hidroelectrica nu binevoieşte să ne plătească în primul rând datoriile pe care le are la noi de 23 de milioane de lei şi pe total societate 73 de milioane lei noi. Dacă ar plăti datoria şi dacă nu anul acesta, la anul, să ne dea program să terminăm lucrările de pe Defileul Jiului, care sunt executate 80%, atunci am reveni aproape la normal. Acum mai avem 240 de angajaţi şi au fost 630. Deocamdată nu vom mai disponibiliza până al sfârşitul anului, numai dacă temperaturile nu ne vor permite să lucrăm”, a spus Romeo Selişte, directorul general al societăţii Hidroconstrucţia S.A Sucursala  Jiu.  

Valoarea proiectului, 28 de milioane de lei

Lucrările pe care le va executa societatea Hidroconstrucţia Sucursala Jiu se ridică la peste 28 de milioane de lei. Mare parte din sumă reprezintă fonduri europene, 12% contribuţie de la bugetul naţional, cofinanţare de la consiliul local 9% şi 1% Aparegio.

Directorul Aparegio a precizat ce lucrări va executa Hidroconstrucţia. „Vor lucra la înlocuirea unor reţele de apă, de canalizare, la finalizarea lucrărilor de canalizare peste podul Jiului, în zona Panduri, Luncilor, Microcolonie până peste pod cu reacordarea la canalizarea existentă. Se va proceda la înlocuirea a două fire de aducţiune de la intrarea în Leleşti şi până la staţia din Dealul Târgului. O să fie colectoarele de canalizare de pe Bulevardul Brâncuşi, strada 14 octombrie, colectorul de pe strada Griviţa, Bulevardul 1Mai-Vest, Comuna din Paris, dar şi alte lucrări. Este un proiect cu finanţare europeană în sumă totală de circa 28 de milioane. Noi pentru cofinanţare am luat un credit de 70 de miliarde lei vechi, pentru o perioadă de 10 ani”, a spus Ion Popescu, directorul SC Aparegio.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: