Emil Badea va administra marca înregistrată „Petrică Mîțu Stoian”. Ce spune artistul!

Familia regretatului Petrică Mîțu Stoian a decis cine să se ocupe de moștenirea culturală lăsată de acesta. Cântărețul de muzică populară Emil Badea va fi cel care va administra marca înregistrată „Petrică Mîțu Stoian”. Explicația moștenitorilor a fost una simplă: Emil Badea a fost singurul artist, din generația mai tânără,  pe care Petrică Mîțu Stoian l-a ales să înregistreze împreună o piesă. De altfel, rudele regretatului artist au afirmat că între cei doi s-a legat, de-a lungul timpului, o strânsă prietenie.

Emil Badea transmis mulțumiri rudelor lui Petrică Mîțu Stoian pentru faptul că l-au ales pe el să ducă mai departe această moștenire lăsată de cel numit și „Luceafărul Mehedințiului”.

„Vreau să mulțumesc familiei regretatului Petrică Mîțu Stoian pentru încrederea acordată, de a fi eu cel care va administra în mod exclusiv moștenirea culturală lăsată de marele artist! Este o onoare deosebită, dar în același timp o mare responsabilitate pe care o voi trata cu tot respectul meu! Cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră, publicul, vom face lucruri frumoase pentru memoria maestrului Petrică Mîțu Stoian”, a transmis cântărețul de muzică populară, Emil Badea.

Rudele lui Petrică Mîțu Stoian au transmis un comunicat de presă în care au explicat, pe larg, gestul lor și așteptările pe care le au de la artiștii de muzică populară, și nu numai, vizavi de  moștenirea culturală lasată în urmă de cântăreț.

„Oferim gratuit domnului Emil Badea DREPTUL EXCLUSIV să administreze marca înregistrată „Petrică Mîțu Stoian”, să organizeze festivalul închinat marelui artist cât și spectacole în cadrul cărora acesta să fie pomenit, să folosească imaginea, cântecele și numele marelui artist pentru o perioadă nelimitată de timp și pe teritoriul nelimitat!

Important: Exploatarea abuzivă a acestor drepturi de către alte persoane, instituții sau organizații este strict interzisă și se pedepsește conform legii!

După toate câte s-au întâmplat de la plecarea lui Petrică în lumea fără dor și până acum, după toate presiunile și toată goana unora de a obține capital de imagine și foloase necuvenite de pe urma numelui, repertoriului și a întregii cariere artistice a regretatului Petrică Mâțu Stoian, am cântărit foarte bine lucrurile și am ajuns la concluzia că aceasta este voința noastră!

Am luat această hotărâre știind bună colaborare, bazată pe prietenie și respect, dintre cei doi artiști și mânați de faptul că deși el a ajutat și susținut multe tinere talente, Emil Badea rămâne singurul artist din generația tânăra, cu care Petrică Mîțu Stoian a imprimat, de-a lungul vieții, un cântec în duet, chiar dacă ar fi putut să înregistreze și cu alții, dacă ar fi vrut! Faptul în sine, versurile și tema foarte expresivă a cântecului „Stătui cu taica la sfat” propusă și cântată de Petrică, locația aleasă pentru realizarea videoclipului (acasă la Isverna - Mehedinți) și prezentarea ulterioară a operei către publicul larg, sunt elemente care ne dau nouă încrederea că aceasta este alegerea corectă pe care trebuia să o facem și suntem convinși că aceasta ar fi fost și alegerea lui!

În altă ordine de idei, Emil Badea s-a dovedit a fi un om cu foarte mult bun simt, care nu a încercat să profite și să dobândească capital de imagine de pe urma decesului regretatului artist, noi fiind cei care i-am făcut propunerea de a prelua brandul "Petrică Mîțu Stoian". Emil este un artist care a confirmat, un artist de succes, un om echilibrat, cu o familie frumoasă, un caracter puternic, dar și un producător serios.

Din aceste motive, dar și altele, considerăm că este cea mai potrivită persoană, care știe și poate, să gestioneze un nume atât de mare, de aici înainte, cu demnitate și respect.

În consecință, rugam toți oamenii de bună credință să ne susțină în demersul nostru de a așeza lucrurile, rugăm instituțiile de presă să informeze corect în legătură cu prezentul comunicat, să prezinte publicului, de acum în colo, operele artistului Petrică Mîțu Stoian în format original, fără ca imaginea, numele sau operele sale sa fie adaptate și/sau asociate cu alți artiști sau diverse persoane. Difuzarea și prezentarea de materiale audio-video care nu țin cont de cele menționate mai sus este strict interzisă și va face obiectul unor litigii în instanță!

Înregistrarea, fixarea pe suport și filmarea pieselor ce fac parte din repertoriul lui Petrică Mîțu Stoian de către alți artiști/persoane și prezentarea lor publică (internet, radio-tv, etc) în alt cadru decât cel organizat cu ocazia Festivalului Petrică Mîțu Stoian este strict interzisă și se pedepsește conform legii!

La nunți, botezuri și alte evenimente private toți soliștii pot cânta piesele din repertoriul lui Petrică Mîțu Stoian pentru a bucura ascultătorii și pentru a le alina dorul de Petrică, însă nu au dreptul să înregistreze, să filmeze, să publice pe internet, să difuzeze la radio și TV operele artistului sau să le exploateze comercial. Acest lucru este strict interzis și intră sub incidența legii!

Acestea fiind spuse, considerăm că lucrurile sunt clare de acum!

Mulțumim tuturor celor care-l iubesc pe Petrică Mîțu Stoian, îi iubesc cântecele, le ascultă și îi păstrează vie amintirea pomenindu-l, celor ce apreciază și reușesc să înteleagă că Petrică Mîțu Stoian și-a dedicat întreaga viață carierei artistice și a dat lumii tot ce a avut mai de preț, CÂNTECUL - singurul său „copil”. Nu este drept și moral ca unul și altul să se lipească de numele lui ca timbrul pe scrisoare, pentru a profita!

PS: Vă așteptăm la Festivalul Petrică Mîțu Stoian, unde intrarea va fi GRATUITĂ! Data, ora, locația și alte detalii vor fi anunțate de producător, la momentul potrivit, acesta fiind singura persoană autorizată legal să gestioneze lucrurile de acum înainte!”, au transmis rudele lui Petrică Mîțu Stoian.

Vizualizări: 2,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: