Năstase scapă de „Trofeul Calităţii” în guvernarea lui Ponta

Procesul de corupţie al fostului premier Adrian Năstase, în care peste 200 de gorjeni au calitatea de martori, jumătate dintre ei fiind colegi de partid cu actualul prim-ministru Victor Ponta, se apropie de final şi cu cât instanţa e mai aproape de a da un verdict irevocabil cu atât lucrurile se precipită.

Şeful inspectoratului de Stat în Construcţii, Constantin Adrian Balaban-Grăjdan, a fost demis ieri de către Ponta la doar câteva zile după ce acelaşi premier îl pusese pe scaunul de conducere. Fostul şef a depus jurământul vineri, iar de luni începuse să lucreze efectiv. Principala sa preocupare a fost ca să îl scoată pe Năstase basma curată dintr-o poveste ce poate avea un final nefericit pentru fostul premier.

Grăjdan a depus, miercuri, la instanţă o hârtie în care menţionează că ISC nu se mai constituie parte civilă în procesul lui Năstase, instituţia neavând nici un prejudiciu, lucru care l-ar avantaja pe fostul premier, acuzat că s-a folosit de „Trofeul Calităţii” pentru a strânge, mascat, fonduri pentru campania sa prezidenţială din 2004. ISC a organizat „Trofeul”, instituţii de stat, multe şi din Gorj, primării, ocoale silvice, minerit, energie, firme private, cotizând cu câte 500 sau 1500 de lei pentru manifestarea respectivă. Ponta l-a schimbat pe Grăjdan în condiţiile în care instanţa de judecată a rămas să dea un verdict final în această poveste pe 30 mai. Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu executare, şi a contestat decizia respectivă, la instrumentarea dosarului respectiv de către DNA participând şi fostul şef al Biroului Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Dănuţ Volintiru.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: