Primarii gorjeni nu vor case pentru specialişti

Programul „10 case pentru specialişti” nu atrage atenţia primarilor gorjeni care preferă să dea cu piciorul unui astfel de program pentru că, spun ei, nu au teren şi nici specialişti. În cel mai bun caz, primarii îşi renovează vechile construcţii din comună. Prefectura Gorj anunţă că noul termenul de depunere a dosarelor este 22 martie.

Doar doi primari din judeţ s-au prezentat la Prefectura Gorj cu cererile privind construirea celor zece case pentru specialişti în condiţiile în care termenul de depunere este de 22 martie. „Doar primarii de la Roşia şi primarul din Săuleşti au depus dosarul pentru acest program, cel de la Roşia s-a mişcat mai repede dar nu ne încredem prea mult pentru că s-ar putea ca dosarul să fie incomplet şi atunci trebuie să îl trimitem înapoi. Deşi noi anunţasem că trebuie să vină la noi cu cererile până pe 25, termenul s-a modificat puţin pentru că de fapt noi trebuia să trimitem situaţia la minister pe 31 şi de asta ne mai lăsasem şi noi puţin timp la dispoziţie însă zilele trecute am fost anunţaţi de minister că trebuie să trimitem de 25 situaţia cererilor lucru care ne obligă pe noi să solicităm aceste cereri până pe 22 tocmai pentru a evita greşelile de completare”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

 „Nu voi construi nicio casă pentru că nu am teren şi nici specialişti. Cine vrea să vină în comună vine şi aşa”, a declarat Dumitru Taloi, primarul comunei Ciuperceni.

La Peştişani, primarul are deja case pentru specialişti motiv pentru care nu va depune o altă cerere. „Nu voi aplica la program pentru că nu mai am şi alt teren iar pentru specialişti am deja un bloc de 16 garsoniere finanţat pe programul „Campusuri Şcolare”. Deocamdată construcţia este sistată de anul trecut pentru că Ministerul Educaţiei nu ne-a mai dat bani să continuăm şi avem datorii foarte mari la constructor”, a declarat Florin Ion Pavel, primarul comunei Peştişani.

La polul opus se află primarii care au nevoie mare de locuinţe în comuna pe care o gospodăresc astfel că ei au solicitat numărul maxim de astfel de case. „La Vladimir am solicitat 15 case pentru că este o comună mare şi avem nevoie de aceste locuinţe”, a declarat Aurel Vladimirescu Băcanu, primarul comunei Vladimir.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: