O tânără gravidă din Sadu, luată de autorităţi dintr-o casă fără energie

O tânără de doar 18 ani din Sadu, Janina Falcue, însărcinată în luna a şaptea, a ajuns în urmă cu două zile în Centru Maternal. Cea care a adus-o a fost chiar mama sa din cauza condiţiilor nefaste în care acesta trăia. Locuinţa în care trăia cu soţul ei, mai mare cu 20 de ani, nu are apă, căldură sau curent electric.

Tânăra mânca doar atunci când socrii ei se îndurau de ea şi îi mai aduceau câte o farfurie de mâncare. Deşi a fost internată în spitalul din Sadu, diagnosticată cu anemie foarte mare, iar medicii i-au interzis să mai facă efort fizic, tânăra era nevoită să care lemne cu spatele pentru a se încălzi.. „Nu am avut ce mânca, stăteam pe capul socrilor mei. Soţul meu are serviciu, dar când îi dă banii, când nu îi dă. Am venit aici pentru că m-am gândit la copilul meu, am zis să fie bine pentru el”, mărturiseşte Janina Falcue.

Se întoarce la soţul ei

În urmă cu aproximativ o lună mama tinerei a sesizat asistenţii sociali din Târgu Jiu. După ce asistenţii sociali i-au făcut tinerei viitoare mămici o vizită şi au văzut condiţiile în care trăieşte, au reuşit să o convingă că cel mai bine pentru ea şi pentru copilul său ar fi să se mute în Centrul Maternal. „Nu mai avea ce să mai mănânce pentru că soacra sa i-a spus că nu o să le mai dea de mâncare. S-a hotărât destul de greu să vină cu noi, dar principalul motiv al refuzului său nu a fost că îi era foarte bine acasă, ci pentru că se temea că dacă va pleca, soţul său o va părăsi”, afirmă Ramona Săulescu, asistent social Centrul Maternal.

Chiar dacă ştie că acasă nu o aşteaptă nimic bun, tânăra vrea totuşi să se întoarcă, de teamă să nu-şi piardă soţul. „Aşi vrea să mă întorc acasă pentru că după şase luni nu o să mai am unde să mă mai întorc”, mărturiseşte aceasta.

Contactate, autorităţile locale susţin că nu au ştiut care sunt condiţiile în care cei doi trăiesc, pentru că lor nu le-a cerut nimeni sprijinul. „Eu abia de două zile ştiu de acest caz. Nu a venit nimeni la noi să le acordăm vreun sprijin, dar oricum soţul acesteia lucrează şi are un venit. O să vedem ce putem face şi ce ne va permite legea să facem pentru ei”, declară Constantin Bobaru, primarul din  Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: