Miting la Prigoria: „Să plece, să se ducă la oile lui“

Locuitorii din Prigoria au organizat ieri un protest în fata primăriei din comună. Ei nu mai suportă ilegalităţile făcute de Primarul Emil Răgman şi vor schimbarea acestuia. Primarul s-a închis în birou şi nu a ieşit până când oamenii nu au plecat pe la casele lor.

Locuitorii din Prigoria nu mai suportă situaţia din comună şi au hotărât să rupă ieri tăcerea şi să-i spună primarului în faţă ce-i nemulţumeşte. Protestul a fost iniţiat de locuitorii satului Bucşana care riscă să-şi piardă terenurile primite în baza legii agrare din 1945 pentru veteranii şi văduvele de război „Aproximativ 90 de familii din satul Bucşana îşi pot pierde terenul primit în baza legii agrare din 1945 pentru văduvele şi veteranilor de război. Este vorba de o suprafaţă de teren de 45 de hectare de teren care este revendicată acum de moştenitorii unui boier. Primarul nu ne-a spus nimic pentru că probabil vrea să ia tot el terenul ca să primească subvenţii. El dă in judecată comisia locală de fond funciar a cărui preşedinte este chiar el. Pur şi simplu vrea să ne ia mămăliga de la gură. Noi am muncit pământul acesta de când ne ştim şi din el trăim. Acum vrea să ne lase fără nimic. Dar nu ne lăsăm. Noi l-am chemat la Prigoria şi pe domnul Liviu Andrei şi pe juristul Liviu Diaconescu dar nu au venit. Dacă nu au venit ei, o să mergem noi şi o să protestăm în faţa Prefecturii Gorj până se face dreptate”, a declarat Gheorghe Gruianu.   

Protestatarii: Nu are ce căuta la primărie

Cetăţenii veniţi la miting nu s-au sfiit să-i spună primarului nemulţumirile legate de activitatea acestuia dar şi problemele cu care se confruntă în Prigoria „Primarul ăsta nu face nimic. În 20 de ani nu a mişcat nimic în comuna asta. El nu ştie decât să aibă grijă de oi şi atât. Când o să fie alegeri oile să îl voteze că noi nu. Podurile zice că le-a făcut şi le-a plătit iar ele stau să cadă, drumurile sunt distruse dar el zice că sunt făcute, noi mergem în cizme de cauciuc, apă nu avem, bani pe ajutorul social nu ni-i dă. Unde sunt banii ăştia- Ce a făcut cu ei că nu se vede nimic în comuna asta. Dacă ne ducem la el să-i spunem ne scoate afară din Primăria, sau pleacă şi ne lasă vorbind. Nu are ce căuta la primărie. Să plece, să se ducă la oile lui şi să ne lase pe noi în pace. Să plece, să demisioneze“, spun oamenii în cor.

 „Sunt puţini oameni la miting nu ştiu dacă veniră 50 şi asta nu că ar fi vrut ei ci i-a chemat viceprimarul şi câţiva consilieri care vor să-mi ia locul dar aşa nu rezolvă nimic. Nu se face aşa. Pe mine m-au votat 1800 de oamenii din 4000 câţi locuitori sunt în Prigoria. Ei mi-au cerut demisia, dar nu voi pleca până nu mi se termină mandatul“.

Emil Răgman, primar Prigoria

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: