Primarul din Plopşoru face primărie pe terenul unui apropiat al Energy Holding

Angajaţii primăriei Plopşoru, în frunte cu primarul, trebuie să-şi ia lucrurile şi să părăsească primăria, potrivit unui act de retrocedare a imobilului. Sediul actual al primăriei Plopşoru îi aparţine moştenitorului familiei Tătărescu şi trebuie să se mute de aici în maxim un an. Între timp, primarul îşi face calculele pentru a construi o primărie nouă. Interesant este că terenul pentru noua primărie este în Sărdăneşti, parcela fiind o donaţie a celui care deţine şi terenul unde urma să fie construită o termocentrală.

Consiliul Local Plopşoru a luat încă din anul 2009 o hotărâre privind construcţia unui nou sediu pentru primărie, construcţie care în cele din urmă se va face pe un teren din satul Sărdăneşti. Respectivul teren i-a fost dat primăriei Plopşoru printr-un act de donaţie. Interesant este că bucata de teren aparţinea lui Petre Sotir, cel care punea la dispoziţie suprafaţa pentru construirea unei termocentrale. „Este vorba despre un teren de un hectar pe care l-am primit prin donaţie de la Petre Sotir. Pe acest teren intenţionăm să construim noul sediu al primăriei însă în acest moment nu ne putem permite demararea lucrărilor. Să sperăm că pe parcursul anului acesta să reuşim”, a declarat Petre Grigorie, primarul comunei Plopşoru.

Şi primărie şi termocentrală în Sărdăneşti

Petre Sotir este reprezentat al companiei Energy Holding, care se declarase principalul investitor al termocentralei de la Sărdăneşti. Este adevărat, afirmaţiile au fost făcute în campania pentru alegerile parlamentare şi de atunci nu s-a mai ştiut nimic. Acum, acelaşi Sotir donează un hectar de pământ pentru construcţia unui nou sediu pentru primărie. Autorităţile locale declară că acea termocentrală va fi făcută dar, nu se ştie când. „Primăria Plopşoru se va construi în sat Sărdăneşti şi termocentrala la fel dar fiecare pe terenul ei. Este vorba de acelaşi investitor cel care ne-a dat terenul pentru primărie şi cel care construieşte termocentrala însă sunt două loturi diferite de teren, în actul de donaţie este specificat clar că este donat pentru construcţia primăriei", a declarat viceprimarul Constantin Nicolescu.

Vechea primărie, transformată în muzeu

Situaţia nu este atât de gravă pentru funcţionarii publici din Plopşoru pentru că donaţia terenului nici nu putea fi mai potrivită. „Ne-am bucurat de oferta terenului, pe acest teren avem de gând să construim pe lângă sediul primăriei şi o biserică şi o casă de cultură modernă însă pentru ultimele două suntem doar la nivel de discuţii, mai întâi să rezolvăm cu primăria”, a declarat Petre Grigorie.

Primarul recunoaşte că îi va fi foarte greu să se despartă de actualul sediu pentru că, spune el, este o casă de o valoare inestimabilă însă va trebui să se obişnuiască cu idee că noul sediu al primăriei va fi în satul Sărdăneşti. „Eu am încercat să nu intervin foarte mult în arhitectura originală, decât acolo unde era nevoie”, a mărturisit primarul.

Partea frumoasă din această situaţie este, după părerea primarului, că aici va funcţiona în viitor un muzeu al familiei Tătărăscu. „Am promisiunea de la familia moştenitoare că va face în locul primăriei actuale un muzeu, asta e partea bună”, a precizat Petre Grigorie.   

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: