Modernizarea centrului mai înghite trei miliarde, primăria minte că nu

Firma pesedistului Radu Mazăre a mai primit trei miliarde lei vechi de la Primăria Târgu-Jiu, pe lângă cele 160 de miliarde alocate iniţial pentru modernizarea centrului. Actul adiţional a fost semnat pe 30 noiembrie 2009, cu doar câteva zile înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Motivul invocat este necesitatea unor lucrări suplimentare. Curios fapt, primăria susţine că  nu a suplimentat bugetul, deşi contractul a fost publicat pe SEAP.

Tot mai mulţi târgujieni se plâng că zona centrală a municipiului arată din ce în ce mai rău, pe măsură ce modernizările continuă. Ca şi cum nu ar fi suficient că primăria a alocat 160 de miliarde pentru lucrările de modernizare, mare parte din sumă provenind din credite, acum aflăm că bugetul a fost suplimentat. Informaţia a fost publicată pe site-ul oficial de licitaţii publice dar nici în aceste condiţii oficialii primăriei nu recunosc că vor băga mai mulţi bani în buzunarului firmei celebrului pesedist Radu Mazăre, Polaris M Holding.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, susţine că nu au apărut lucrări suplimentare şi nu a fost suplimentat contractul. Nu ştim dacă prima informaţie este adevărată, dar a doua este cu siguranţă o minciună, datele fiind publicate în urmă cu două zile pe SEAP. Şi purtătorul de cuvânt al primăriei a negat iniţial informaţia, dar după ce a accesat pagina de Internet a refuzat să facă alte comentarii.

De ce nu recunosc?

Este de menţionat că centrul oraşului arată altfel decât în proiectul iniţial, dar costă mai mult. Chiar dacă în paviment au apărut fisuri şi găuri, primăria pompează bani în continuare. Modernizarea centrului a înglodat municipalitatea în datorii, primăria plăteşte lunar cinci miliarde de lei rate la bănci, cel mai recent credit fiind cel de 37 de miliarde de lei, pentru continuarea lucrărilor la centru.

În mod inexplicabil, reprezentanţii primăriei susţin că nu s-a făcut nicio suplimentare de fonduri, deşi acest lucru este evident. „Deocamdată ne încadrăm în valoarea contractului iar până acum nu au fost făcute suplimentări de fonduri. Acest lucru se poate face doar dacă apar lucrări neprevăzute însă până acum nu a fost nevoie”, susţine Marius Ionescu, director tehnic la Primăria Târgu Jiu.

Până acum, pentru modernizarea primei jumătăţi a centrului din municipiul Târgu Jiu au fost cheltuiţi peste 140 de miliarde de lei vechi, din cele 160 de miliarde de lei alocate întregului tronson.

Galerie foto


Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: