10 incendii de vegetaţie uscată în ultimele 24 ore

Şi în ultimele 24 de ore, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pe teritoriul judeţului Gorj, pentru stingerea a 10 incendii de vegetaţie uscată.

Incendiile au avut loc în municipiul Tg-Jiu – 2 incendii (cartier Drăgoieni şi Bârseşti), municipiul Motru - 2 incendii (sat Râpa şi sat Lupoiţa), oraş Bumbeşti Jiu – 2 incendii în sat Curtişoara, oraş Tg-Cărbuneşti – sat Cojani, comuna Cătunele – sat Lupoaia, comuna Fărcăşeşti – sat Peşteana Jiu şi comuna Plopşoru (sat Plopşoru), cauza probabilă a incendiilor este : flacără – focul deschis.

În cele 10 incendii au ars aproximativ 43 hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş.

De asemenea au fos monitorizate un număr de 34 incendii de vegetaţie uscată, gestionate de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă pe teritoriul cărora au avut loc aceste incendii.

De la începutul anului, ISU Gorj a intervenit la un număr de 200 incendii de vegetaţie uscată şi a monitorizat un număr de 581 de astfel de incendii, acestea fiind gestionate de către SVSU ale comunelor pe teritoriul cărora au avut loc.

            Urmare a acestor incendii, poliţiştii din cadrul IPJ Gorj şi cadre ale ISU Gorj au aplicat un număr de 36 amenzi contravenţionale în cuantum de 103500 lei şi au întocmit şase dosare penale persoanelor care se fac vinovate de arderea vegetaţiei uscate fără respectarea prvederilor   legale.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: