10 lucruri pe care trebuie să le știi despre internet

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre internet

Fast food-ul s-a inventat de mult. Mai nou, s-a inventat și fast read-ul. Lumea nu mai are timp pentru chestii temeinice, nu mai face nimic bine și până la capăt. Acum, pe internet se poartă listele. Orice alt tip de text e mult prea greu de citit. Durează prea mult, îți solicită prea multă concentrare, e prea exclusivist. Așa că facem o listă de 10 lucruri care ... (mai vedem noi care ce) și dăm cu ea pe internet. Pică bine la digestie, se citește în trei minute. Ca de exemplu, lista asta. Zece lucruri pe care trebuie să le știi neapărat (!) despre internet:

1.     Dacă e pe internet nu înseamnă că e adevărat. Nu, nici măcar dacă e pe Wikipedia, pe care o poate edita orice user, oricât de greu de cap. Lumea nu mai citește cărți, nu mai caută prin biblioteci. Doar așa poți să fii sigur de o informație.

2.     Dacă nu te semnezi când comentezi nu înseamnă că te ascunzi. Există niște programe de tracking care, la ultima generație, pot arăta administratorului domeniului chiar și blocul sau casa de unde a fost trimis un comment. Așa că mai ușor cu amenințările și jignirile. Vă cunoaștem.

3.     Sânii goi fac like-uri și click-uri.

4.     Din internet nu se fac bani, pentru că cetățeanul de rând din România încă se așteaptă ca, dacă plătește abonamentul la internet, să i se cuvină orice e online. Ca și când dacă aș plăti benzina aș avea voie să intru cu mașina la spectacole de operă.

5.     Toată lumea de pe site-urile de socializare vrea să agațe sau să fie agățată.

6.     Toate ofertele prea ieftine sau prea bune ca să fie adevărate nu sunt adevărate.

7.     Originalitatea nu e apreciată. Site-urile cu content propriu au trafic mic, cele mai de succes fiind cele de agregare. Adică alea care fură. Sus Acta!

8.     Dacă poza are watermark atunci nu e a ta!

9.     Pe internet au mare succes listele.

10. Aceasta este o listă.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: