11 primării au început anul fără viceprimari

Mai multe administraţii locale din Gorj au începutul anul 2013, fără a avea viceprimari. Deşi au trecut aproximativ şapte luni de la alegeri,  consilierii nu au reuşit să cadă de acord asupra celui ce trebuia să preia cârma localităţii alături de primar. Chiar dacă unii dintre edili spun că le-ar fi prins bine să aibă cu cine îşi împărţi sarcinile, majoritatea consideră că fără postul de viceprimar mai pot face ceva economii la buget.

O parte dintre primăriile din Gorj continuă să funcţioneze fără viceprimar, deşi au trecut aproximativ şapte luni de la alegerile locale. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că posturile au rămas vacante atât din cauza neînţelegerilor dintre consilierii, cât şi pentru că primarii vor să facă economii la bugetul local. „În momentul de faţă, 11 administraţii locale din judeţul Gorj funcţionează fără viceprimar. Este vorba despre primăriile: Rovinari, Arcani, Bărbăteşti, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Dăneşti, Dragoteşti, Fărcăşeşti, Jupâneşti, Slivileşti şi Teleşti. O situaţie specială este la Peştişani unde domnul Fuiorea îndeplineşte şi funcţia de primar”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.  Acesta a mai precizat că lipsa viceprimarilor afectează activitatea administraţiilor locale. „Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului, lipsa viceprimarului afectează activitatea primăriilor, mai ales în localităţile cu mai mulţi cetăţeni. De exemplu, la Rovinari chiar este nevoie de un viceprimar, dar am înţeles că primarul a găsit soluţia de a avea un manager public. În general, posturile de viceprimar nu se ocupă atât din cauza neînţelegerilor politice, dar şi din cauză că primarii vor să facă economii la bugetul local”, a mai precizat Sorin Arjoca.

De aceeaşi părere sunt şi edilii locali. „Consilierii nu vor să punem viceprimar. De câte ori am pus proiectul pe ordinea de zi, ei l-au scos înainte de şedinţe. Personal, mi-ar conveni să am un viceprimar pentru că împărţeam atribuţiile. În orice caz sunt decis să nu mai aduc în discuţie numirea viceprimarului numai în condiţiile în care consilierii vin ei cu proiectul de hotărâre. Oricum, aşa mai facem şi noi economie la buget pentru că nu ne aşteptăm să primim mulţi bani”, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.

Aceleaşi probleme sunt şi la Slivileşti, unde peste jumătate dintre consilieri vor să fie primari. „Sunt 13 consilieri şi mai mult de jumătate vor să fie viceprimari. Nu ştiu pe care să-i mulţumesc. Mi-e greu pentru că sunt multe atribuţii şi m-ar ajuta să le împart cu cineva, dar nu mai insist pentru că economisim şi noi ceva bani”, spune Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: