12 muncitori „la negru” la fabrica de volane din Rovinari

Inspectorii de muncă au depistat vineri, 17 martie, douăsprezece persoane care lucrau „la negru” pentru o societate din Rovinari. Muncitorii efectuau demolări și renovări la clădirea în care își va desfășura activitatea fabrica de volane. Firma care avea muncitori fără forme legale este antreprenorul lucrărilor de amenajare, contractat de investitorul brașovean. Patronul rovinărean riscă acum să ajungă după gratii.

Inspectorii ITM Gorj, sprijiniți de circa zece polițiști, au demarat un control, vineri, la Rovinari, asta după ce au fost sesizați de Poliţia Rovinari că la sediul în care își va desfășura activitatea viitoarea fabrică de volane sunt persoane care lucrează la negru. În urma controlului, inspectorii de muncă au constatat că mai bine de jumătate din muncitorii societății din Rovinari lucrau fără a avea încheiat contract individual de muncă. Fabrica de volane va funcționa în clădirea în care a desfășurat activitate până acum câțiva ani societatea Cazare Cantine, cea care asigura masa caldă pentru minerii din zonă. Personalul găsit de inspectorii ITM efectua activități de demolare și renovare la clădire, lucrările fiind deja într-un stadiu avansat. Acum, administratorul societății riscă să ajungă după gratii. „Am găsit în Rovinari 12 persoane care munceau fără forme legale, la un angajator din Rovinari. Aceștia prestau activități de renovare și demolări construcții. Administratorul societății riscă închisoare de la 3 luni la doi ani”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

ITM Gorj va întocmi un raport pe care îl va înainta organelor de cercetare. Anchetatorii vor stabili dacă patronul va face închisoare sau va scăpa doar cu o amendă.

Fabrica de volane este înființată la Rovinari de o firmă din Brașov. Aceasta ar urma să își deschidă porțile în circa două luni. Circa 200 de persoane din zonă vor fi recrutate pentru a presta activitate aici, în cea mai mare parte femei. Primăria s-a implicat în aducerea acestui investitor la Rovinari. Autoritățile locale nu au putut fi contactate pentru a comenta referitor la neregulile constatate de inspectorii de muncă.

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: